Албанци у Бујановцу треба да престану са провокацијама, а Срби да се врате у Скупштину и институционално се боре за интересе свог народа, јер је бојкот бесмислен, поручио је данас у Бујановцу потпредседник Српске деснице Милан Петровић.

Он је посетио бујановачки одбор ове странке како би, како каже, пружио подршку својим партијским саборцима и српском народу у времену тензија док општинску власт чине искључиво албанске странке.

-Албанци покушавају да изазову инциденте и то чине на баналан начин – ноћу скину албанску заставу и поставе српску, па се сутрадан снимају како скидају српску и враћају албанску заставу. Толико је очигледно да је то све њихова режија. И то све чине на споменику терористи који је подигнут на територији Србије, што је невероватно, а како је тако нешто могуће питање је за државне органе – каже Петровић за Бујановачке.

На другој страни, додаје, српске странке СНС и СПС уместо да бране интересе бујановачких Срба у институцијама, односно локалном парламенту за шта су и добили гласове грађана, прокламују бојкот који не служи апсолутно ничему.

-Лидерима српских странака поручујем да само јединство може донети добробит Србима, а сада смо разједињени, што је показала и опструкција од дела СНС са којом се Српска десница суочила пред изборе. Треба да престанемо да будемо сами себи највећи непријатељи – каже Петровић.

Имао је и поруку за албанске политичаре.

-Једноставно морају да буду свесни да је Бујановац мултиетничка средина и да је за све најбоље да се пронађе заједнички језик са политичким представницима Срба. Мултиетничка власт је једини пут ако се жели побољшање услова живота свих грађана – нагласио је.

Закључио је да Српска десница нема апсолутно ништа против “српских Албанаца”, како је назвао становнике овог краја, већ се залаже за поштовање закона Републике Србије.

-Сви да поштују законе и државу Србију, и Албанци и Бугари и Мађари, апсолутно све мањине, а наравно и Срби, као већински народ – закључио је функционер Деснице.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар