Амбасадор Палестине у Београду Мохамед Набхан изјавио је да је тзв. Косово, које, каже, још није држава, почело да крши међународно право на штету других народа, не само на Балкану, него и на Блиском истоку, поручивши да то неће проћи некажњено.

Набхан је након јучерашњег званичног почетка рада амбасаде Приштине у Јерусалиму рекао за Косово Онлајн да су врло пажљиво пратили кораке „тзв. Косова у вези с отварањем дипломатског представништва у Јерусалиму, те да су стално о контакту са МСП Палестине и да ће бити предузети кораци на нивоу Арапске лиге и Исламске сарадње, а који се, тврди, неће свидети Приштини.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Косово није чланица ниједне од ових организација, али многе чланице су признале тзв. Косово и тражићемо од тих држава да сада размотре своја признања“, нагласио је Набхан.

Амбасадор Палестине је истакао да је отварањем амбасаде у Јерусалиму Приштина крши права палестинског народа на своју државу и престоницу, али да крши и међународно право јер, објашњава, Јерусалим је од 1967. окупиран од стране Израела, а да би нека земља постала чланица међународних организација и УН, она мора да се придржава међународног права.

Хамас: Представништво Приштине у Јерусалиму кршење свих резолуција

Портпарол радикалне исламске групе „Хамас“ Хазем Касем изјавио је да је отварање представништва Приштине у Јеруслиму „флагрантно кршење“ свих међународних резолуција.

Он је казао и да тај потез представља „склоност ка окупацији“, преноси Газета експрес.

Приштина је у недељу отворила дипломатско представништво у Јерусалиму, као део Вашингтонског споразума постигнутог прошле године.

Статус Јерусалима једна је од највећих препрека постизању мировног споразума између Израела и Палестине, јер Палестинци тврде да је Источни Јерусалим главни град, док Израел сматра да је то недељива престоница те земље.

Оставите Коментар