Сиријски председник Башар ал Асад дао је интервју за иранску телевизију Ал-Алам те се притом осврнуо на ратне актуелности. Истакао је како рат против тероризма у Сирији није ни близу завршен те како је због тога у овом тренутку прерано за дискусију о евентуалном повлачењу либанонских Хезболах снага из Сирије.

Фото: SANA/Handout via / Reuters
Фото: SANA/Handout via / Reuters

Подсетимо, на повлачењу Хезболаха највише инсистира Израел који тврди како либанонски борци, заједно са својим иранским савезницима, на простору јужне Сирије припремају „напад на Израел“.

„Битка је дуга и још увек траје… али на крају Хезболах је један од основних елемената у овом рату. Потреба за њиховим снагама ће се наставити још дуго времена. Када тероризам буде поражен, Хезболах и Иран ће сами објавити да одлазе кући“, рекао је Ассад.

Такође је истакао како ће Сирија наставити јачати своје обрамбене капацитете како би се могли супроставити Израелу. „У овом тренутку најснажнији одговор Израелу је ударање на израелску војску која се налази у Сирији и састављена је примарно од терориста“, рекао је Асад сугеришући како Израел активно подупире милитантне групе на простору Сирије.

Извор: advance.hrrt.com