Сиријски председник Башар ал Асад обратио се члановима Светског мировног концила и Светске федерације демократске омладине који присуствују Светском мировном концилу који се одржава у Дамаску.

На почетку обраћања председник Асад је захвалио члановима и учесницима конгреса на подршци и солидарности са Сиријом и сиријским народом још од почетка тешког рата.

Он је нагласио да изузетно поштује ту организацију због њихове привржености одбрани истине у тренутку када су међународни односи изграђени на лажима и превари.

Одбрана својих принципа ипак има своју цену, рекао је Асад и додао да је Сирија платила ту цену током одбране отаџбине и одбране свог права на независно одлучивање.

– Када су принципи реалистични и базирани на вољи и интересима народа, они представљају чврст темељ, насупрот себичним интересима неких Западних земаља које не одустају од вођења ратова и ширења свог утицаја подржавањем екстремистичких идеологија, што Американци раде од 80-их година, чиме су небројене народе приморали на ратове и сиромаштво – рекао је председник Асад.