Најмање 13 турских војника је погинуло у ваздушном нападу на осматрачницу турске војске у сиријском Идлибу, саопштио је турски војни извор.

  • Тринаест турских војника је погинуло, док је неколико повређено у ваздушним нападу на турску осматрачницу у селу Kансафра и Бара, провинција Идлиб – саопштио извор.

„Ал Арабија“ је раније саопштила да су одреди турске војске и сиријских терориста извели напад на позиције сиријске војске у провинцији Идлиб.

Раније је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио да Турска није испунила читав низ кључних обавеза по питању решавања кризе у Идлибу, а пре свега када је реч о раздвајању терориста од представника опозиције. Kако је рекао, ту се мисли на раздвајање представника опозиције који сарађују са Турском и који су спремни на дијалог са Дамаском у оквиру политичког процеса, од припадника терористичке организације Нусра фронт, који се сада декларишу као припадници Хејат Тахрир ел Шама.

  • Терористи су више пута нападали наше позиције и позиције сиријских снага, као и сиријске цивилне објекте из области где се налазе турске осматрачнице – напоменуо је Лавров.

Ситуација у покрајини Идлиб погоршала се драматично крајем јануара када су трупе сиријске војске почеле офанзиву на екстремисте који су прекршили примирје. У тој акцији већи део покрајина Алеп и Идлиб су ослобођени.

Москва је више пута изразила подршку овим противтерористичким акцијама, док је Анкара тврдила да су владине трупе прекршиле мировни споразум из Сочија.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here