Већ више векова, да не кажем хиљаду година а не бих слагао ни ту одредницу да употребим, Србија и Црна Гора су некако усмерене једна на другу. И религијски и политички.

Пише: Зоран Ђурић

Већ више векова, да не кажем хиљаду година а не бих слагао ни ту одредницу да употребим, Србија и Црна Гора су некако усмерене једна на другу. И религијски и политички. Само ортодоксне и мање ортодоксне незналице се не би сложиле са овом констатацијом.

И не бих сада да потржем која је држава пре настала и одакле су дошли Немањићи и како су се организовали, и ко је добио прву штампану реч а у почетку беше реч, и ко се више и боље залагао за слободу под турцима, и чији је наш Његош, и да ли би било Србије да није било Мојковачке битке, и колико су Црногорци заслужни за то што је Србија данас оваква каква јесте и што је Београд овако дичан град какав јесте, све то на страну.

Оно што нас заокупља у последњих пар недеља део је мог интересовања, а да бих то објаснио морам да се вратим само неких четврт века уназад.

Као да се јуче десила “ЖУТА ГРЕДА“ и слободно (читај:Слобово) окупљање народа за промену власти у Црној Гори, као да су јуче одабрани -изабрани жутокљунци Светозар Маровић и Мило Ђукановић сменили Марка Орландића и дошли на власт, тако ми је некако све свеже. А прошло је 25 година, 25 година гредних, 25 година Мила и његовог успона лествицама успешног политичара велемајстора-веледржавника.

Тада је био најмлађи државник Европе, сада је државник са најдужим стажом у Европи и ниједном амбасадору у Подгорици и Београду још не пада на памет да га мења, толико им је Мило омилио. Е, али не лези враже, има коме није баш омиљен. Није Мило омиљен истим оним српским политичким и иним круговима који су га некада довукли на власт у Црну Гору и недавно су покушали да га склоне. Евидентно је да су га пратили, из све снаге, то каже и Вучић, а успели су само да га допрате до новог мандата ДПС-а у Скупштини Црне Горе.

И тек што се охладила загрејана атмосфера око избора и прича о атентату на Мила полако су под окриљем ноћи и магловитог јутра неки нови атентатори почели да се окупљају, сада око Вучићеве породичне куће у Јајинцима. Праћење Мила је било па прошло виче већ наглас узнемирени премијер Србије, а Мило Мудри ћути и повлачи конце, размишља о новом премијеру Црне Горе, о Европској Унији, Нато-пакту и америчким маринцима.

Проблем са црногорском мафијом ускоро ће бити решен, нека иду у своју државу па тамо нека вршљају, опет ће оштро Вучић.

Чини се да је црногорска мафија схватила Вучићеву поруку, али знају они, јадни црногорски мафијаши, како би се провели поред Дон Мила Ђукановића. И сада су у тешком проблему. Из Србије морају некако а у Црну Гору не могу никако. За почетак најбоље је да мало промене ћуд, макар негде оружје да одложе, на неко видно место, да сви знају да су они одлучили да се ослободе оружја, а где ћеш боље и видније место од породичне куће Вучића и то баш у Јајинцима.

У наредним данима видећемо шта ће се даље дешавати са црногорском атентаторском мафијом, нико их неће сви их се одричу, кад би могли некако у прошлост код “ЖУТЕ ГРЕДЕ“ да се врате, знали би шта да раде, или у неку будућност каква год да је. Овако им нема спаса.

Прочитајте још:  УКЛОЊЕН СПОМЕНИК ОВК: Обрачун Шиптара због Адема Јашарија (ВИДЕО)

МИЛО ДАЈЕ ОСТАВКУ: Ево ко ће бити нови премијер ЦГ! (ФОТО)

ИМА НАДЕ ЗА СРБИЈУ: Православна омладинска заједница почиње са радом у Карловцима!

Извор: Националист