Министарство одбране Русије приказало је постављање интерконтиненталне балистичке ракете „Авангард“ у силос за лансирање у Оренбуршкој области, а видео је објављен на јутјуб каналу Министарства одбране.

  • Најновија интерконтинентална балистичка ракета се поставља у силос за лансирање помоц́у специјалне транспортно-утоварне машине. Најкомпликованије технолошке операције трају неколико часова – наводи се у опису видеа.

Истиче се да ц́е ракетни систем „Авангард“ са хиперсоничним блоком ефикасно допунити системе наоружања руских Ракетних стратешких снага, повец́ац́е борбене могуц́ности јединице, а такође ц́е створити услове за развој нових врста борбене опреме за савремене и перспективне стратешке ракете.

Додатно наоружавање Ракетних стратешких снага, које је реализовано ове године, омогуц́ило је да се повец́а удео савремених ракетних стратешких система и да се прошире могуц́ности снага када је реч о извршавању задатака нуклеарног обуздавања.

Први ракетни пук наоружан системом „Авангард“ ступио је на борбено дежурство у Оренбуршкој области крајем 2019. године.

„Авангард“ има интерконтинентални домет и може да лети у густим слојевима атмосфере, на граници са стратосфером, а у стању је да развије брзину од 27 маха. У овом тренутку то је најбржи објекат на свету. При таквој брзини практично ниједан противракетни систем нец́е моц́и да га заустави.

Оставите Коментар