Потпредседница Владе Зорана Михајловић поручила је премијерки Ани Брнабић да треба лепо да сарађује с „нама у СНС“, уз подсећање да је на место председнице Владе дошла управо захваљујући подршци те странке!

Михајловићева одговара и да се није нашла прозваном у премијеркиним речима да не дозвољава да је фрустрирају изјаве колегиница из Немањине о томе да о смени министара не одлучује она, већ СНС.

– Не осећам се прозваном. Зашто бих? Па наравно да одлучује СНС. И СНС је дао подршку председнику Србије Александру Вучићу да се Ана Брнабић именује на место премијера. Добро је, одлично је да има добру сарадњу с нама у СНС – поручила је Михајловићева.

Претходно је премијерка Брнабић изјавила да не дозвољава да је фрустрира када јој поједине колегинице, на легитиман став да ће бити смена министара који лоше раде, одговарају да о томе одлучује СНС, а не она. Међу министаркама које су то изјављивале су управо Михајловићева и Јадранка Јоксимовић, која води ресор европских интеграција.

– Не дозвољавам да ме то фрустрира, време и енергију трошим на друге ствари. Имам одличну сарадњу са СНС и код најтежих питања сам имала њихово потпуно разумевање, подршку и одличну комуникацију. Тако да кад неко каже: „Не одлучујете ви, него СНС“, то ме баш нимало не брине – казала је Ана Брнабић.

Јадранка Јоксимовић није одговарала на питања Kурира овим поводом.

(Kурир.рс/Б. Б./Фото:Небојша Мандић/Бета)