Митар Максимовић Мандо био је четнички војвода, командант јединице Мандини лавови у саставу Војске Републике Српске и председник Борачке организације Републике Српске за општину Угљевик, погинуо је у саобраћајној несрећи 27. децембра 2002. године, под још увек неразјашњеним околностима.

Мандо је рођен у селу Доње Забрђе код Угљевика 1963. године.

Пре рата је био страствени љубитељ фудбала и играо у локалном клубу „Мајевица“ из Забрђа. Његове квалитете тада примећује и доста познатији „ФК Рудар“ из Угљевика. Иначе, војвода Максимовић је био и велики навијач Црвене звезде.

По отпочињању ратних дејстава у РСК, као добровољац одлази у Книн 26. септембра 1991. године и постаје борац Прве бенковачке бригаде. Истакавши се својом храброшћу током борби за Книн и Бенковац, добија унапређење у командира чете. У родни крај се враћа послије девет месеци, када муслимани нападају Угљевик. Освојио је релеј Столице на Мајевици, 10. априла 1992. године, а потом формира елитну борбену групу „Обилићи“. После неког времена Мандина јединица за брза дејства преименује се у „Лавове са Мајевице“. Јединица је у свом саставу имала и до 600 бораца. „Лавови са Мајевице“ имали су 52 погинула и 180 рањених бораца.

Јединица обилази и многа друга бојишта, сем Мајевичког. Истакла се у ослобађању коридора, тачније у борбама за Брчко, борбама на Озрену и многим другим.

За своје борачке заслуге, 13. маја 1993. Митар Максимовић је проглашен за четничког војводу од стране Војислава Шешеља. Мандо је, између осталог, одликован и Орденом Милоша Обилића.

Погинуо је у саобраћајној несрећи 27. децембра 2002. године, под још увек неразјашњеним околностима. На петогодишњицу смрти му је подигнута спомен-биста у центру Угљевика.

Баја Мали Книнџа, велики Мандин пријатељ, на албуму „Глуви барут“ објавио је песму „Препелица“ која је посвећена Митру Максимовићу Манди.

Војвода Мандо је за собом оставио супругу Љиљану, кћерку Божану и сина Душана.