Амерички председник Џо Бајден (80) пао је на бини током церемоније доделе дипломе кадетима Ваздухопловне академије у Kолораду.

Бајден се спотакнуо и пао на колена, а затим се придигао уз помоћ припадника обезбеђења и присутних официра, преноси Дејли мејл.

Времешни председник је наставио да хода без помоц́и и делује да је показао на врец́у песка на бини о коју се вероватно саплео.

  • Председник је добро. На бини је била врец́а са песком коју није видео док се руковао – написао је на друштвеним мрежама директор за комуникације Беле куц́е Бен ЛаБолт убрзо након инцидента.

Пад ће вероватно подгрејати тврдње да Бајден због његових година не би требало да тражи други мандат.

Спотицањe се догодило само неколико недеља након што је Бајден посрнуо док је посетио светилиште Ицукушима у Хирошими. Током тог догађаја била је постављена ограда на степеницама којима је председник морао да се спусти, међутим, игнорисао је ограду и замало пао.

Бајден је такође посрнуо док се укрцавао у председнички авион у марту на путовању у Алабаму. Бајден је пао уз степенице и док се укрцавао у „Аир форце оне“ 2021. године. Такође се преврнуо на бициклу у близини своје куц́е на плажи у Делаверу прошлог јуна.

Ни у једном инциденту није повређен.

Извештач који је путовао са председником у Kолорадо рекао је да се Бајден вратио до свог места када је пао.

  • Kад је пао показао је на црну врец́у песка што је сугерисало да се на то спотакао – наводи се у извештају.

Оставите Коментар