ПРОТЕКЛОГ викенда у месту Фазлагића Кула код Гацка откривен је споменик палим борцима такозване Армије БиХ. Споменик је надограђен без дозвола и свих законских прописа и биће уклоњено све са њега што нема дозволу, потврдио је за „Новости“ начелник Гацка Огњен Милинковић.

БАКИР ПРЕТИ И ЗАБОРАВЉА ЖРТВЕ! Оштре реакције из Српске на поруке лидера Сда на окупљању Бошњака код Гацка

На откривање споменика стигао је и лидер СДА Бакир Изетбеговић који је искористио ту прилику да велича муслиманску јединицу „Шарган“ и поручио да ће „Шарган“ ако га неко буде дирао „жестоко одговорити“.

– Ових дана почиње неко друго полувреме. Неће оно бити војно. Учинићемо све да оно буде политичко и да полако надјачамо и да се на свој начин осветимо – рекао је Изетбеговић.

Из Републике Српске стигле су оштре реакције на изјаве Изетбеговића. Милорад Додик, лидер СНСД каже да Изетбеговић не пропушта прилику да узнемири народе у БиХ, а посебно то чини на обележавањима ратних годишњица, попут данашње у Гацку.

– Када са такве манифестације чујете да ће Бошњаци да се освете, онда нама у РС не пада ништа друго на памет него да би и Бакир, као и отац му, опет жртвовао мир. Онај је жртвовао мир за БиХ, а овај би га жртвовао за освету – истакао је Додик и додао да сви позиви бошњачких и политичких и верских ауторитета за миром и праштањем некако заврше са осветом.

Дарко Бањац, лидер НПС каже да је Изетбеговић још једном потврдио намере Бошњака, а то је унитарна БиХ без РС.

– Изетбеговић је дошао у Фазлагића Кулу да неком прети осветом? Пре свега, морао је да се извини за све жртве које су његови сународници, као припадници усташког покрета у НДХ, поубијали у Херцеговини за време Другог светског рата.

Подсетићу да су муслимани из Фазлагића Куле, припадници усташког покрета, у јуну 1941. побили више од 130 билећких Срба и бацили их у Корићку јаму. Изетбеговић је 80 година после дошао у Фазлагића Кулу да прети Србима – каже Бањац.

ПРЕСТАТИ СА ЗВЕЦКАЊЕМ ОРУЖЈА

ДАРКО Бањац је позвао бошњачке политичаре да престану да звецкају оружјем и да се окрену стварању бољих услова за живот грађана, уколико уопште знају шта је то.

– Ми у Српској смо опредељени за трајни мир и свакодневно радимо да створимо услове да наши грађани живе боље, али свакако нећемо седети скрштених руку и дозволити да нам се понови Корићка јама – поручио је Бањац.

Оставите Коментар