Премијер Зоран Заев овог лета продужио је уговоре са четири сарадника из Србије за још годину дана, потврдила је владина прес служба.

Откако је Заев 2017. дошао на место премијера, ангажовао је неколико спољних сарадника, укључујучи и четворицу из Београда. Њихови уговори потписани су на две године и истицали су овог лета.

Бивши менаџер Зоран Башановић и бивши директор ЕПС Александар Обрадовић помоћници су у сектору спољних економских послова које води бивши директор Агенције за приватизацију Љубомир Шубара, помоћник премијера за инвестиције, а Владимир Цветковић је ангажован као ИТ експерт.

Башановић се са Заевом договорио о месечној накнади од 1.500 евра, док Обрадовић, Цветковић и Шубара добијају по 1.200 евра. Италијански портал Ла Верита, као и македонски медији већ данима пишу о умешаности Башановића у аферу „Рекет“ у којој се врте милиони евра.

Тешко је поверовати да Башановић и његова супруга Бојана живе на тако високој нози од његове плате.

1 KОМЕНТАР

  1. Није чудо што Чичак честита Шубари продужење уговора са Заевим. Шубара као директор Агенције за приватизацију није раскинуо Уговор о приватизацији Крушик Акумулатора које је купио Чичак,иако нису били испуњени услови, чак је добио и незаконито продужење рока неколико пута,па и тад није испунио услове. Успешну извозну фирму су довелу до просјачког штапа Може се десизи да Заев прође као и фирма .Ништа није случајно

Оставите Коментар