Партија, на чијем челу се налази Миша Вацић, бивши саветник директора канцеларије за Косово и Метојију, објавила је видео у којем је истакла своје политичке циљеве.

У видеу се такође наводи план Српске Деснице којим би Република Србија и Република Српска постигла свеобухватну сарадњу кроз низ билатералних споразума.

Они су између осталог најавили борбу за права Срба у БиХ, захтевајући да Срби у Републици Српској добију двојна држављанства.

На скупу Српске деснице говорили су познати националисти из Велике Британије Џим Донсон и Ник Грифин, као и руски геополитичар Леонид Савин. Подршку скупу упутило је више десничарских организација из Русије, Пољске и  Словачке. Програм и циљеве Српске деснице представио је лидер ове организације Миша Вацић који је најавио да ускоро ни једна одлука у држави неће моћи да се донесе без претходне сагласности десничара.

Као кључне ставке програма Српске деснице Вацић је навео очување и јачање домаће привредни развој малих и средњих предузећа, смањивање незапослености, јачање српских брендова, развој пољопривреде као стратешке гране и заштита права радника. Говорећи о породичним вредностима Вацић је објаснио да ће Српска десница водити борбу да мајке добију привилегије за рађање више деце и обећао помоћ вишедетним породицама, као и усклађивање радних обавеза и родитељства. Као посебну тачку навео је бригу о младима и спречавање даљег одласка у иностранство.

ЗА ВОЈНУ НЕУТРАЛНОСТ

Према његовим речима, Српска десница се залаже за војну неутралност Србије, али и за пуноправно чланство у ОДКБ. Он је истакао да се залаже за окретање Евроазијској унији, а одбацио је идеју чланства у ЕУ.

Одговарајући на оптужбе да позива на рат и прети мобилизацијом, Вацић одговара да није ратни хушкач али да је Косово и Метохија нераскидиви део Србије.

– Србија има право да брани своју територију као свака друга држава али прво треба покушати све дипломатске  начине – објаснио је он додајући да треба реаговати на дефетистичке поруке о томе да је Косово изгубљено или да Србија нема војску.

Нападе на себе оквалификовао је као „велики страх либерала од Српске деснице“.

Подршка ратним и војним ветеранима

Он је критиковао досадашњи однос према ветеранима, прогоне ратних команданата и кампању која се води против учесника одбрамбених ратова.

– Како се држава буде односила према њима тако ће се према држави односити и сви будући војници – објаснио је он.

– Приповетка “Све ће то народ позлатити” за нас не важи – каже Вацић.

Вацић је најавио да Српска десница већ увелико гради своје одборе и да ће врло брзо десничари имати пресудни утицај на политичка дешавања у Србији.

– Учинићемо да ни једна одлука не може да се донесе без да се о њој не консултује и Српска десница. Све док од народа не будемо изабрани да сами будемо доносиоци одлука нећемо се смирити – каже он.

Одлука о изборима ускоро

Говорећи о Српској десници Вацић је изразио очекивање да ће она окупити све „праве и здраве“ родољубе.

– Превазишли смо наше разлике и нећемо стати док сви прави и здрави родољуби не буду део Српске деснице – казао је он.

Говорећи о предстојећим београдским изборима он је рекао да ће одлука о томе бити донета за неколико дана.

– Интерес нације на првом месту, позивам све да прионете на тежак рад, велика борба нам престоји, али борба из које ћемо изаћи као победници – закључио је он.

Извор: balkanbreakingnews.com