Да то је оно што очекује провизоријум Монтенегро. Банкрот. Многи ће вас убјеђивати у супротно, али немојте им вјеровати, јер њихово убјеђивање је са циљем, а циљ је да опет гласате ДПС. А то не смијете себи дозволити. Питате се зашто? Разлози су врло једноставни!

Као прво, провизоријум Монтенегро није смио да уведе овако рестриктивне мјере, јер се ослања на туризам и угоститељство. А када се ослањате на те привредне гране, онда једноставно примјењујете шведски модел + њемачки модел. То значи да апелујете на људе да држе физичку дистанцу, и наравно да новац и све капацитете које имате уложите у набавку тестова за корону. Пошто Црна Гора има 600000 становника, онда би сваки грађанин могао да се тестира за 15 дана. И шта имамо? Имамо тачан број заражених, њихове контакте, ставимо их у карантин, и економски живот осталих може нормално да тече.

Али не, Милонегро, Ђуканистан, његови прваци нису могли да одоле својој жељи да нам покажу да се покажу да су исти као и њихови преци и да из њих није изашао дух 1948 године. Е сада због тога ће грађани да испаштају. Већ испаштају. Већ је 15000 људи добило отказе! Са тенденцијом раста отпуштања. Једини сигурни за свој посао су они који раде у државној управи! Бирократија! Мада како се ствари развијају, и ту ће бити што каже Срећко Шојић “ повуци а и мало ми га потегни“.

Јавни дуг Црне Горе је 79% БДП, пад економије који је пројектовао ММФ је 9%, што значи да слиједи ново задуживање, а то опет значи да ћемо бити лидери у региону, јер ће БДП бити задужен 90%. А више нема могућности да се на силу као што је био случај преко аутопута упумпавају паре.

Велимир Ераковић

--

Leave a Reply