Сиријски председник Башар ел-Асад упустио се у теорије завере око самоубиства Џефрија Епстајна, рекавши да је финансијер и осуђени сексуални преступник убијен у склопу западног плана елиминације угледних људи који су знали превише.

Асад је прокоментарисао смрт оснивача „Белих шлемова“ Џејмс ле Мезуријеа, који је умро у понедељак, након пада са балкона свога стана у Истанбулу.

Асад и његове присталице су више пута тврдили да његова организација „Бели шлемови“ није спасилачка група, већ милитантни оперативци који раде у име његових непријатеља, укључујући Сједињене Државе и Велику Британију, које на основу његових шпекулација – без пружања доказа —могу да стоје иза очигледног атентата.

„Амерички милијардер Џефри Епстајн убијен је пре неколико недеља. Рекли су да је извршио самоубиство у затвору. Међутим, убијен је јер је знао пуно битних тајни у вези са веома важним људима у британском и америчком режиму, а можда и у другим земљама “, рекао је Асад.

“А сада је убијен главни оснивач „Белих шлемова“. Он је био официр и читав живот је радио са НАТО-ом у Авганистану, Kосову, Ираку и Либану”, додао је.

„Знамо да су они (представници Белих шлемова) део Ал-Kаиде. Верујем да су ти људи, као и претходно ликвидирани Бин Ладен и Ел-Багдади, углавном убијани јер су знали велике тајне. Снажна потреба да се елиминишу појавила се након што су испунили своје улоге”.

Оставите Коментар