Мутно: Лидер СПС Ивица Дачић пре два месеца наредио одборницима СПС да изађу из власти на Старом граду, они наставили да спроводе Бастаћеве
акције без санкција партијског шефа

Председник општине Стари град Марко Бастаћ две године је плаћао подршку социјалиста и радикала за рушење Српске напредне странке и Александра Вучића на територији Београда, и то новцем из буџета Старог града!

Kомпензација

Наиме, како наш извор открива, лидер СПС Ивица Дачић и председник СРС Војислав Шешељ прећутно су подржали своје подмићене кадрове да учествују у Бастаћевим акцијама и саботажама усмереним против заменика градоначелника Горана Весића и СНС у Београду.

  • Одборници и активисти СПС и СРС годинама добијају новац преко компанија „Риспект легал“ и „Kодекс трејд“, накнаду за беспоговорну подршку Бастаћу. Ниједном се нису побунили против његових акција заустављања саобраћаја и саботаже радова по граду, извршавали су наређења и блокирали места по његовом диктату. Гласали су за све Бастаћеве предлоге. Дачић је одборницима СПС пре неколико месеци наредио да изађу из власти на тој општини, али то је била празна прича. Они су и даље одборници. Против њих није покренут дисциплински поступак ни захтев за искључење из странке – наводи наш извор и додаје да су главни Дачићеви људи члан већа Старог града Александар Тодоровић и Невенка Грабеж, некада одборница на Бастаћевом платном списку, а сада и заменица председника општине Стари град, која је и даље члан СПС и добија новац преко наведене фирме.
  • Они су радили против председника Александра Вучића и Весића саботирајући њихов рад. Социјалисти се нису побунили против Бастаћа на локалу, а они из градске скупштине нису покренули поступак против њих. Шешељ је добио „компензацију“ за своје кадрове у виду платног списка. Љубиша Kукољ, члан СРС, добио је мандат одборника па је смењен, али се његов син Дејан Kукољ нашао на Бастаћевом платном списку. Радикали су такође ћутали на акције рушења Београда – навео је наш извор.

Бастаћеви инсајдери

Данче Урошевић, бивши извршни директор продаје „Риспект легала“ и узбуњивач који је пријавио корупцију Бастаћа и његове екипе, потврђује да су социјалисти и радикали учествовали у Бастаћевим перформансима против власти.

  • Ту информацију сам добио од Бастаћевих инсајдера и проверио. Нису то били само Дачићеви људи већ и појединци из СРС и коалиције ДСС-Двери. Они су рушилачки батаљон за политичке циљеве против Весића, нису долазили на посао, али су зато рушили по граду. Исплаћивао сам им новац за политичке акције. Они су гласали за њега, физички га бранили и ширили дезинформације у новинама – навео је Урошевић. Министарство унутрашњих послова обавестило је јавност да су припадници полиције, по налогу Вишег јавног тужилаштва, јуче дошли у општину Стари град како би прикупили неопходну документацију поводом истраге о могућим злоупотребама у овој општини.
  • Подсећамо јавност да Више јавно тужилаштво у Београду води предистражни поступак поводом навода узбуњивача и бившег функционера општине Стари град Лазара Лешњака о корупцији у овој београдској општини – наводи се у саопштењу МУП.
    Подсетимо, Лешњак је открио да је Бастаћ узимао новац од инвеститора који су бесправно градили на Старом граду и да му је новац доношен у ковертама. Kад му једну од коверти није донео, Лешњак је преживео пакао. Бастаћ га је мучио девет сати. На основу тих навода Више тужилаштво у Београду дало је захтев полицији да прикупи потребне информације и обавештења о случају Лешњака.

Оставите Коментар