Председник градске општине Стари Град Марко Бастаћ је пре два дана закључио нови уговор са фирмом Kодекс трејд о изнајмљивању радне снаге у износу од 50 милиона динара, открио је члан Председништва Српске напредне странке Лука Петровић. На тај начин Бастаћ извлачи новац из општинског буџета за своју политичку странку.

Петровић наводи да је Бастаћ током ове године фирми Kодекс трејд, на основу других уговора, пребацио 42 милиона динара, што значи да ће та фирма у 2019. од општине Стари град добити 92 милиона динара, односно петину укупног буџета.

  • Пошто буџет градске општине Стари Град износи 468 милиона динара то значи да је Бастаћ 20 одсто или петину буџета пребацио приватној фирми о чијим сумњивим пословима су већ писали медији – упитао је Петровић, који је и председник општинског одбора СНС Стари Град.

Он у саопштењу тврди да Бастаћ преко фирме Kодекс трејд „извлачи новац из општинског буџета“ јер фирма формално ангажује раднике у општини за додатне послове, а заправо на тај начин Бастаћ излачи новац за своју странку.

  • На тај начин он плаћа општинским парама своје одборнике, службенике Ђиласове странке у коју је недавно прешао и хулигане који уништавају град и заустављају радове. Рецимо, неколико одборника који га подржавају примало је до скоро новац у СЦ Милан Гале Мушкатировић, иако никада нису долазили на посао. Не знам да ли у Србији постоји снажнији пример трговине утицаја и куповине одборника од овога што Бастаћ ради. По угледу на његовог шефа Ђиласа који купује посланике и странке – рекао је Петровић.

Он додаје да је Бастаћ за 92 милиона динара пара свих грађана Старог Града, колико је пребацио тој фирми и потрошио на своју странку, могао да врати скоро све дугове СЦ Милан Гале Мушкатировић.
– Ако се неко питао како је Бастаћ направио милион евра дуга за струју, воду и грејање у СЦ Милан Гале Мушктировић сада је све јасно. Уместо да плаћа рачуне за струју, воду и грејање на базену пребацивао је паре Kодекс трејду како би финансирао своју странку – рекао је Петровић.

Он је позвао надлежне органе да истраже пословање градске општине Стари Град и фирме Kодекс трејд јер како је казао „не постоји пример у Србији а вероватно ни у Европи да један председник општине 20 одсто пара из буџета извуче преко приватне фирме и потроши их на своју политичку странку“.
Петровић је уз саопштење приложио и скенирану копију Одлуке о закључењу оквирног споразума између општине Стари град и Kодекс трејда.

Оставите Коментар