Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Белорусије Валеријем Бриљовим о наставку и продубљивању сарадње Србије и Белорусије у областима од заједничког интереса са посебним освртом на реализацију и потписивање Споразума о новим инвестицијама и трговини.

„Србија и Белорусија имају висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану. Заједничка жеља је свакако да се ниво сарадње у области трговине подигне на још виши ниво, као и да у наредном периоду у Србију доведемо нове инвеститоре из Белорусије, што би допринело отварању нових радних места“, објаснио је Ђорђевић.

View this post on Instagram

Ђорђевић и Бриљов о наставку сарадње Србије и Белорусије. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Белорусије Валеријем Бриљовим о наставку и продубљивању сарадње Србије и Белорусије у областима од заједничког интереса са посебним освртом на реализацију и потписивање Споразума о новим инвестицијама и трговини. „Србија и Белорусија имају висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану. Заједничка жеља је свакако да се ниво сарадње у области трговине подигне на још виши ниво, као и да у наредном периоду у Србију доведемо нове инвеститоре из Белорусије, што би допринело отварању нових радних места“, објаснио је Ђорђевић. Амбасадор Белорусије Валериј Бриљов сложио се са оценом министра Ђорђевића да две државе имају висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану и да ће потписивање Споразума о новим инвестицијама и трговини бити подстрек ка унапређивању сарадње Србије и Белорусије. Како је истакао Бриљов, реализација овог плана би могла да крене након формирања нове Владе Републике Србије. Министар Ђорђевић се сложио са амбасадор Белорусије, те је у складу са тим истакао да је један од планова да се у скорије време састане и са ресорним министром Белорусије. „Наставићемо да унапређујемо сарадњу са Белорусијом, то ће бити задатак свих нас у наредном периоду. Има много области у којима је то могуће. Радићемо на томе интензивно, баш као што то ради од првог дана председник Александар Вучић, препознајући у Белорусији поузданог партнера и пријатеља“, закључио је Ђорђевић. #belorusija #rusija #saradnja

A post shared by Зоран Ђорђевић (@zoran__djordjevic) on

Амбасадор Белорусије Валериј Бриљов сложио се са оценом министра Ђорђевића да две државе имају висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану и да ће потписивање Споразума о новим инвестицијама и трговини бити подстрек ка унапређивању сарадње Србије и Белорусије.

Како је истакао Бриљов, реализација овог плана би могла да крене након формирања нове Владе Републике Србије.

Министар Ђорђевић се сложио са амбасадор Белорусије, те је у складу са тим истакао да је један од планова да се у скорије време састане и са ресорним министром Белорусије.

„Наставићемо да унапређујемо сарадњу са Белорусијом, то ће бити задатак свих нас у наредном периоду. Има много области у којима је то могуће. Радићемо на томе интензивно, баш као што то ради од првог дана председник Александар Вучић, препознајући у Белорусији поузданог партнера и пријатеља“, закључио је Ђорђевић.

Оставите Коментар