Четири куле високе око 100 метара требало да би да буду завршене током наредних година у Београду.

Неке су скоро завршене, неке су „на пола пута“, неке су тек изникле из земље, а неке су и даље тек у пројектанским плановима, пише Блиц.

Кула Ушће 2, односно торањ близанац на Новом Београду скоро да је завршен, преостали су још фини радови, како би ова грађевина од сто и кусур метара могла да крене са усељавањем.

Како је најављено, поред пословних просторија, на врху ће се, по угледу на „Ушће“, налазити ресторан са величанственим погледом на Београд, а такође ће имати и подземну гаражу са 750 паркинг места.

На Новом Београду, у Блоку 65, увелико је одмакла и градња куле West 65 која је стигла до 20. спрата. Ипак, она ће наставити да расте пошто је планирано да има 150 метара висине и 40 спратова, а све у оквиру истоименог насеља.

До титуле највеће зграде у престоници неће моћи да дође, пошто ће она припасти Кули Београд која је полако почела да ниче у оквиру пројекта „Београд на води“.

За сада је видљиво тек неколико спратова изнад површине, али када буде завршена, имаће чак 168 метара висине, а биће смештена одмах поред будућег шопинг центра BW галерија.

Коначно, у оквиру комплекса Скајлајн Београд, на месту некадашњег СУП-а у Улици кнеза Милоша, једна од три куле биће висока 130 метара.

Оставите Коментар