Градоначелник Зоран Радојичић и ја бићемо добар тим, као сто смо били у изборној кампањи, и са помоћницима градоначелника, члановима Градског већа секретарима и директорима јавних предузећа наставићемо успешно да развијамо град, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Фото: flickr.com
Фото: flickr.com

Он за Блиц истакао да ће сада, као заменик градоначелника, имати више одговорности него док је био градски менаџер, као и да ће се и даље оперативно бавити јавним предузећима, великим пројектима и економијом града.

Према његовим речима, најважнији приоритет нове градске власти је почетак градње метроа и до краја 2020. почиње изградња прве линије.

Метро подразумева две линије и четири интегрисане линије БГ воза. Прва линија дужине 22 километра биће од Макишког поља до Аде Хује. Најоптерећенија градска саобраћајница је Булевар Живојина Мишића, а станица метроа на Макишком пољу ће „купити“ све путнике са Чукарице, из Сремчице, Обреновца, Барејева и Лазаревца, који ће метроом долазити до града. Тако ћемо растеретити овај потез, јер неће бити аутобуса, казао је Весић.

Он је казао да је други велики пројекат завршетак обилазнице око Београда који се ради заједно са Републиком, а посао је при крају.

Град ради још једну унутрашњу обилазницу, спољни магистрални прстен у оквиру којег градимо мост на Ади Хуји. Градњу почињемо 2020, а вредност радова је око 180 милиона евра, рекао је заменик градоначелника.

Извор: republika.rs

loading...