Тренер Анадолу Ефеса открио је једну од идеја Евролиге за наставак такмичења.

Он је у изјави за портал „А Спор“ изразио наду да ће до завршнице лиге ипак дођи, и то по сценарију који би одразумевао пзавршни турнир уместо комплетног плеј-офа за који тешко да ће се наћи простора.

  • Мислим да ће Евролига чекати до краја маја и мислим да постоји идеја да се игра у јулу или августу. У Евролиги има десет клубова из различитих земаља и свака има своје мере. Нисам сигуран да ће се границе ускоро отворити, јер сви желе да се заштите. Не верујем да ће се плеј-оф уопште играти – каже Атаман, преноси портал „Еурохупс“ и наставља:
  • Наставак такмичења у јулу у некој од земаља са најмање случајева заражених корона вирусом, је идеја о којој се прича. Ако погледате Грчку, Хрватску, Чешку, Словачку, Србију, видећете да тамо нема много случајева, а биће их још мање до краја маја – оптимиста је Атаман.

Постоји очито и начелан план организације путовања и играња тих мечева, у њега је упућен искусни стручњак.

  • Уз специјалне дозволе за летење тимови и особље би било сигурно. Сви бисмо били смештени у један или два хотела, утакмице би се играле без публике, али би могле да се гледају на телевизији у целом свету – рекао је Атаман и закључио да ће Евролига највероватније пратити одлуку УЕФА у фудбалу.

Оставите Коментар