Наредних дана у Београду и Бањалуци биће организовани масовни протести против црногорског режима због угњетавања српског народа и гушења људских права, ексклузивно сазнаје ИН4С.

Црногорски режим, чија је антисрпска хистерија протеклих дана стигла до врхунца, пробудио је осјећај бунта не само у Црној Гори, већ и у Србији и Републици Српској.

Масовни протести наших сународника биће јединствен одговор на безобзирно угњетавање српскога народа у Црној Гори, фалсификовање и ревидирање историје, прогон српског језика, ћирилице и Српске православне цркве, забрана српским интелекталцима и академицима да уђу у Црну Гору.

Дуг је списак активности црногорског режима на антисрпском курсу – почевши од покраденог референдума, када је срушена заједничка држава мимо воље њених грађана, признавања лажне државе Косово*, гласања за пријем терористичке ОВК творевине у УНЕСКО и Интерпол, срамотно присуство црногорског официра на прослави „Олује“.

Црна Гора се „евроантлански позиционира“ уз тврдњу да је Косово* стратешки пријатељ, негирајући постојање великоалбанског пројекта, док се 1918. сматра окупационом, а српска ослободилачка војска сада се представља окупаторском. Тако је у парламенту усвојена резолуција којим се проглашавају ништавним одлуке славне Подгоричке скупштине.

На дјелу је и судски и тужилачки прогон опозиције, посебно представника српског народа, који су у протекле двије године у бескрајним монтираним судским процесима, затворима..

Вјерујемо да су све ово разлози због којих ће наредних дана бити организовани масовни протести у Србији и Републици Српској, као подршка српском народу, који је данас поред Срба на Косову* најдискриминисанији народ у Европи.