Заменик градоначелника Београда Горан Весић је, образлажући предлог градског буџета за 2020. годину, рекао да се данас говори о стабилности, инвестицијама, подршци угроженима и бризи за друштво, а да је помињање буџета у време бившег градоначелника Драгана Ðиласа било синоним за банкрот, дугове, корупцију, лоповлук и сумњиве тендере.

„Ми и данас враћамо кредите које нам је он оставио, 1,2 милијарде евра кредита нам је оставио. Ове године ћемо вратити 28 милиона евра, а за тај новац смо могли да изградимо 14 школа“, рекао је Весић у градском парламенту.

Весић је навео да се често сусреће са ситуацијама и проблемима који делују нерешиво, непоправљиво и делом окружења које не верује да су промене могуће, али и изразио задовољство што је, каже, део друге групе људи који верују да ствари могу да се мењају, да се предан и поштен рад исплати и да заједнички труд на крају доноси резултате.

„Та група људи окупљена је око председника Србије Александра Вучића и заједно са њим већ седам година решава све оно што је некада деловало нерешиво, гради оно што је деловало немогуће и враћа грађанима веру у систем и државу“, рекао је Весић.

„Данас разговарамо о буџету Града Београда, највећем у његовој историји. Дискутоваћемо о томе у које ћемо пројекте улагати, који ресори ће се у којој мери развијати и шта су то данас стратешки циљеви за развој нашег града“, рекао је Весић.

Истакао је да је градски буџет за 2020. годину први буџет који је донет апсолутно транспарентно, у поступку у којем је градска власт Београђанима ставила на јавни увид нацрт буџета и позвала их да својим предлозима учествују у његовом креирању.

Навео је да је више од 3.000 грађана послало предлоге и сугестије на нацрт буџета и истакао да буџет Града Београда за 2020. годину износи око 143 милијарде динара.

Највећа повећања прихода у градски буџет су, појаснио је, остварена из прихода од пореза на имовину, добити јавних предузећа и пореза на лични доходак.

Leave a Reply