Град Београд донирао је ауто-дизалицу Kосовској Митровици, а кључеве возила градоначелнику северног дела Kосовске Митровице Александру Спирићу данас је уручио заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је рекао да је град Београд интензивирао сарадњу са Kосовском Митровицом, а у протеклом периоду направљене су две зграде са 40 станова за избегла лица, као и парк у центру града.

auto-dizalica, donacija, Kosovska Mitrovica

„Обезбедили смо три комунална возила, а ово је четврто. Трудимо се да помогнемо нашим грађанима на KИМ, како би боље уредили своју заједницу и сигуран сам да заједно то можемо да урадимо“, рекао је Весић за Тањуг и најавио да ће два града ускоро потписати Повељу о братимљењу.

Поручио је да је Београд главни град свих Срба ма где они живели и да зато има обавезу да им помаже, а посебно народу на Kосову и Метохији који је, како истиче, најугроженији.

auto-dizalica, donacija, Kosovska Mitrovica

Додао је да Срби на KиМ немају другу помоћ, ни од међународне заједице али ни од привремених институција у Приштини чија је то обавеза.

„Њихов циљ је да истерају наше људе, а не да им помогну. На читавој планети постоји јако мали број људи којима су угрожена права као што су нашем народу на KиМ и зато имамо посебну обавезу да им помогнемо“, нагласио је Весић.

Он је рекао да се Београд труди да помогне и другим општинама на KиМ, на различите начине као што су позоришта, представе као и организација доласка деце у друге делове Србије.

auto-dizalica, donacija, Kosovska Mitrovica

„Главни град платио је боравак на Тари за око 300 деце како би и она, попут остале деце, провела мирно време, играјући се и не размишљајући о проблемима“, рекао је Весић.

Градоначелник северног дела Митровице Александар Спирић захвалио је председнику Србије Александру Вучићу и заменику градоначелника Горану Весићу који се, како каже, труде да се живот Срба на KиМ побољша.

„Ова донација потврда је братске љубави града Београда према Kосовској Митровици“, рекао је Спирић.

VESIĆ URUČIO KLJUČEVE: Beograd donirao auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

Нагласио је да из Београда свакодневно стиже помоћ и у збрињавању младих брачних парова интерно расељених на KиМ, и да донације Србије јачају српске инстуција које су, како каже, кључ опстанка у јужној покрајини.

Оставите Коментар