Заменик градоначелника Београда и члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић најоштрије је осудио упад опозиције у зграду РТС!

– У име Града Београда као заменик градоначелника најоштрије осуђујем насиље које су вечерас спровели Драган Ђилас и Бошко Обрадовић са својим истомишљеницима.

Насилни упад ових хулигана у зграду РТС, уништавање државне имовине и претње новинарима које су вечерас организовали Ђилас и Обрадовић су сцене за које смо веровали да се у Београду никада више неће поновити. Београд није заслужио да га ови хулигани уништавају. Ми смо слободна земља у којој сваки грађанин има право да јавно покаже своје мишљење али насиље које су вечерас демонстрирали Ђилас и Обрадовић је неприхватљиво. Вечерас су показали за какве се медијске слободе они залажу јер су претили новинарима који мисле другачије као и како замишљају Србију којој би, не дај Боже владали, у којој би свако ко мисли другачије био изложен линчу. Ђилас и Обрадовић су показали вечерас да је њихова једина политика коју нуде грађанима насиље и хаос. Да ли је то насиље према женама, према неистомошљеницима или према новинарима као вечерас њима је мање важно.

У име Града Београда захваљујем се припадницима МУП-а који су вечерас издржали све провокације и нападе, реаговали одмерено и професионално и тако повратили јавни ред и мир и избегли сценарио који су желели Обрадовић и Ђилас по коме би дошло до сукоба са полицијом.

Позивам грађане Београда да остану мирни и да не наседају на провокације Ђиласа и Обрадовића. Јер они желе насиље и крв на улицама нашег града. Верује да че њих двојица као и сви они који су вечерас насилно ушли у зграду државне телевизије одговарати за то, у складу са законом – навео је Весић.