Београд је ове зиме засијао у пуном сјају и срдачно дочекао све своје становнике, али и оне путнике који су се у нашој престоници нашли планирано или пак случајно.

Зима и празнични дух који ово годишње доба носи са собом стигао је у Београд и додатно улепшао суграђанима последње децембарске дане у овом граду.

Прохладни дани у српској престоници нису само за грејање испод прекривача или поред огњишта, јер Београд има и за то решење и понуду. Уз неколико слојева гардеробе, кога брига за температуре у минусу, упутите се у град и уживајте.

Београд је ове зиме засијао у пуном сјају и срдачно дочекао све своје становнике, али и оне путнике који су се у нашој престоници нашли планирано или пак случајно. Свима им је понудио никада лепше улице и тргове, као и прегршт садржаја за свачији укус и афинитет.

Ове зиме тешко је одлучити шта прво да видите у Београду, где да се упутите или поред чега да се сликате. Оно што сигурно не треба пропустити јесте могућност да се прошетате центром града и уживате испод сводова прелепе новогодишње расвете и украса, док се око вас продају разноврсни српски специјалитети, дрангулије и сувенири.

„Београдска зима“ ове године пружиће вам много више него икада, а на вама је да одредите путању. На располагању вам је клизалиште на Тргу Николе Пашића, спектакуларни дочек Нове године и Српске нове године у центру града где ће вас у нове дане увести неке од највећих певачких звезда, Трг отвореног срца, Улице отвореног срца које ће ове године бити у многим градским општинама, Божићно сеоце код Храма Светог Саве, биоскоп на отвореном на Славији, али многи други садржаји.

Београђани свакодневно уживају у празничном духу и користе сваки тренутак да са својим најмилијима открију шта се то све крије на улицама града, сликају се у „новогодишњем пакетићу“, пронађу изгубљену љубав или љубимца у „златном лавиринту“ или пак само прођу кроз „новогодишњу тријумфалну капију“.

Туристи који су се упутили у Београд на зимски одмор или прославу Нове године, већ при доласку на аеродром или долазни перон аутобуске станице могу видети како ове зиме Београд сија посебним сјајом. Одмор и забава почиње већ са првим сусретом својих најближих, пријатеља или рођака, а престоница ове године гарантује добар провод и пријатне зимске вечери. Мноштво клубова и ресторана нуди незаборавне зимске дане, али права забава биће за дочек Нове године управо у центру града, међу масом, где се грле и веселе сви, и они знани и незнани. Туристи ће ове године из Београда понети праву зимску разгледницу коју ће чувати међу најлепшим успоменама у свом животу.

Једну од најлепших зима доживеће и најмлађи Београђани, за које су осмишљени многобројни програми, али и посебни украси и новогодишње разоноде. Многобројна су места где се клинци и клинцезе могу забавити у „новогодишњим дворцима, кочији или возићу“, а уз игру, смех и певање, биће ово најбољи распуст икада. Београдски Деда Мраз за све њих спремио је посебна изненађења, али и за њихове родитеље, баке, деке и све оне који још увек верују у чуда.

Београд је ове зиме спремио поклон за свакога од нас и то је један од највреднијих поклона. Спремио је добру енергију и зимске чаролије, а на свима нама је да их ове зиме откријемо и уживамо у њима. Нека и ваша душа засија као што Београд сија за све нас!