Самарџић, којем је, како сам каже, у неком културном смислу, Словенија и Хрватска била ближа, казао је литијашки покрет у Црној Гори основао митрополит са Жељком Ражнатовићем Арканом

Иако се са адреса црногорске опозиционе Демократске партије социјалиста и председника Мила Ђукановића оркестирано и непрекидно чују напади на рачун Србије којима је она крива за, па буквално – све, ни „угледни“ професори Београдског факултета не заостају у подршци таквим нападима.

Наиме, извесни професор Филозофског факултета у Београду, Никола Самарџић казао је за Побједу у интервјују познатој ДПС новинарки Тамари Никчевић –  да су литије у Црној Гори биле антизападног, антицрногорског, антисрпског и проруског карактера.

Самараџић је прокоментарисао и тзв. државни удар у којем се водио монтирани процес против лидера Демократског фронта.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„По мојим информацијама и утисцима, у рушењу Црне Горе учествовала је руска агентура 2016. Њену улогу на неки начин су 2020. преузеле САД, Британија и Немачка, иако су добро знали да су литије коалиција светосавских и ибеовских екстремиста. Американци су такве покрете верског буђења називали great aweking, али су они у протестантизму имали демократски карактер„, рекао је он додајући да је у Црној Гори карактер литија изразито је антидемократски, антизападни, антицрногорски, антисрпски.

„Срби нису православни талибани. Они који то јесу, нека су нова нација. Светосавље је идеологија инспирисана успоном нацизма у Немачкој, а под утицајем руске царистичке антисемитске емиграције„, оценио је Самарџић.

Према његовим проценама, историјски извори црногорског литијашког покрета су у Информбироу, не у хришћанству, истичући, између осталог да је Ђукановић у праву када каже да смо у пећини.

Самарџић, којем је, како сам каже, у неком културном смислу, Словенија и Хрватска била ближа, казао је да је литијашки покрет у Црној Гори основао митрополит са Жељком Ражнатовићем Арканом.

„Аркан је претеча. У свему овоме је суштина улоге наших власти. И у Црној Гори и у Србији“, казао је овај професор.

Оставите Коментар