Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Дамир Зобеница најавио је да ће на сутрашњем митингу „Будућност Србије” у Београду, поред председника Србије Александра Вучића, говорити и председавајући председништва БиХ Милорад Додик, али и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарт, као и људи из јавног живота који подржавају оно што ради актуелна власт , а за будућност Србије.

– На митингу се очекује више од 100.000 људи, од чега би из Војводине требало да стигне више од 30.000 људи. За скуп влада велико интересовање, не само у Србији већ и региону, а организатори у овом тренутку не могу да обезбеде толики број аутобуса колико је заинтересованих. Јављају се људи из Славоније и Барање, Републике Српске и Црне Горе који желе да дођу у петак у српску престоницу. Суочени смо с великим проблемом да обезбедимо превоз на скуп у Београду за све заинтересоване – истакао је Зобеница са новосадски „ Дневник”.

Зобеница је казао и да су ангажовали туристичке агенције и људе који се баве аутобуским, чак и комби превозом, и то још није довољно за све чланове и симпатизере који желе у Београд.

– Отежавајућа околност је што нема возова из Новог Сада ка Београду па смо усмерени на аутобусе и комби превоз. На скуп су сви добродошли, али имамо толики притисак наших чланова који су револтирани и велика је енергија пробуђена насилничким понашањем опозиције – рекао је Зобеница.

Он је најаву опозиционих представника да ће евидентирати оне који одсуствују с радних места у петак окарактерисао као „бесмислице које не завређују коментар”.

– Мислим да опозиција нема смелости да направи било какву блокаду било где. Али сам сасвим сигуран у то да ће, уколико до тога дође, та блокада бити уклоњена за минут и по на било којем путу. Не бих желео да дође до тога јер би то била провокација која имплицира сукоб. Не постоји та сила која може симпатизере и чланове СНС да спрече да дођу у Београд да подрже Александра Вучића – казао је Зобеница.