Пошто је „пала“ црвена Интерполова потерница коју су црногорске власти расписале за председником Атлас групе Душком Кнежевићем, јер је оцењено да је она политички мотивисана, Интерпол је укинуо још две потернице, потврђено је А1 ТВ.

Нема више међународне потраге нити претње од хапшења ни Арону Шавиву, ни Џозефу Асаду, које је Главни специјални тужилац Миливоје Катнић повезивао са покушајем тероризма на дан парламентарних избора 2016. године. Обојицу је са Интерполових потерница „скинуо“ исти адвокатски тим који је доказао да је захтев за хапшењем Кнежевића политички мотивисан, на челу са Тобијем Кедменом. Он, у изјави за А1 ТВ, упозорава да је због низа ових случајева могуће да Интерпол престане да прима даље захтеве од стране Црне Горе и затвори своја врата тој сарадњи јер су забринути да је цео систем корумпиран.

“Ја сам заступао обојицу, Џосефа Асада и Арона Шавива, који су били оптужени за такозвани „државни удар“ 2016. године. Кажемо такозвани јер се у круговима светских стручњака за људска права том случају не даје никакав легитимитет, будући да је у питању политички маневар Ђукановићеве владе. Ја сам заступао обојицу јер су били у средишту кривичне истраге која се тицала „државног удара“. Господин Асад је одбио да да лажну изјаву у вези овог случаја државном тужиоцу, што је резултирало расписвањем црвене Интерполове потернице за њим. Ми смо успели да обојицу скинемо са Интерполових потерница, јер су обе биле политички мотивисане и у оба случаја се радило о злоупотреби процесних овлашћења“, рекао Кедмен, додајући да је Асад био ухапшен у УАЕ, али је судија захтев за изручење одбио са образложењем да се ради о политички мотивисаном процесу који нема ниједан валидан доказ.

„Тако да овде није само Интерпол, већ и судија из УАЕ тврди да је у питању политички мотивисан поступак„, каже Кедман.

Оставите Коментар