Једна од највећих афера које су задњих деценија потресле Зајечар, била је она у којој је тадашњи градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић тражио, без имало стида и срама, од потенцијалних страних инвеститора извесне повластице за себе и свог сина!
Можда то и не би било толико чудно, јер ипак је ово Србија, али та недозвољена кривична радња ни до данашњег дана није процесуирана и санкционисана!
Зашто Огњеновић још увек није процесуиран и зашто није на заслуженој робији због отвореног и доказаног тражења мита од потенцијалног страног инвеститора, то нико у Зајечару не зна!
KО ЈЕ ВЕЛИМИР ОГЊЕНОВИЋ?
Рођен је 1956. године у Скопљу. По занимању је машински техничар.
Од 1974 до 1984. године радио је у Фабрици машина и процесне опреме „Арсеније Спасић“ у Зајечару као самостални пројектант, од 1984. до 2002. године обављао је послове комерцијалисте. Од 2002. био је руководилац комерцијале у ЈKП „Топлана“ Зајечар.
Августа 2013. године изабран је за градоначелника Зајечара.

БЕЗ СТИДА И СРАМА

На снимку у прилогу јасно и гласно чује се како тадашњи градоначелник Зајечара Огњеновић тражи 5 еура по квадрату – за 15.000 квадрата 75.000 еура, и место члана надзорног одбора за сина од потенцијалних страних инвеститора! И то му је било мало, па је Велимир Огњеновић тражио, без стида и срама и 4000 евра плату за свог сина!

Иначе је Велимир Огњеновић познат по томе што је стално убеђивао све Зајечарце у своју „част и поштење“. Сви су, по њему, остали лопови, а само он је чистунац. А када се уговарало да се фингира отварање некаквог камена темељца и да тада у Зајечар дође Вучић усред кампање, шта онда?! И када се тражило од потенцијалног страног инвеститора извесно „уграђивање“?!

Да ли је Веља Огњеновић био само један од многих који је тада злоупотребљавао своју чланску карту СНС и који је брукао јавно и Српску напредну странку и председника Вучића својим понашањем?

Уосталом, послушајте аудио снимак и сами процените о чему и каквом човеку се ради:

Оставите Коментар