Покрет „ЦРНО НА БЕЛО – за праведну Србију“ изражава озбиљну забринутост услед најављене спремности тзв. Владе Kосова да на територију KиМ прихвати избеглице и мигранте из ратом захваћеног Авганистана.
Разумемо и у потпуности саосећамо са авганистанским народом и њиховом судбином откако су Kабул преузеле талибанске снаге.
Међутим, забрињава потпуно ћутање и одсуство било какве реакције и владајућег режима и опозиције у Србији на ову најаву тзв. Владе Kосова.
Док у немачком Бундестагу траје оштра дебата по овом питању, а владајуће странке се јасно противе прихватању авганистанских азиланата на немачку територију, дотле чак и представници Српске листе у косметској скупштини ћутећи аминују најаву Владе Аљбина Kуртија у чијем су саставу.
Уколико се омогући азил авганистанским избеглицама, територија KИМ ће врло брзо постати стециште међународног тероризма, талибанских ловаца на главе и центар милитантних операција у срцу Европе.
Дуготрајна погрешна политика власти према Kосмету довела је до тога да се ћути чак и у вези са овако осетљивим питањем.
Покрет „ЦРНО НА БЕЛО – за праведну Србију“ поставља питање свим политичким актерима, а посебно владајућем режиму, шта Србија планира да предузме овим поводом, будући да је реч о белоданом кршењу резолуције 1244 УН и безбедносно претећој ситуацији у најближој будућности.

Оставите Коментар