Безбедносно-информативна агенција (БИА) оценила је вечерас да неће допустити да буде увучена у „политичке игре“ посланика странке Заједно Ђорђа Микетића и његове политичке опције, као и да Агенција не сноси никакву одговорност за настанак и ширење његовог експлицитног снимка.

„Један од задатака БИА је и заштита државних органа, самим тим и Народне скупштине Србије и њених посланика, због чега је Агенција, у складу са законским овлашћењима, одмах и покренула истрагу. Непобитно је утврђено да је снимак аутентичан и да је настао својевољно и без присиле, што је господин Микетић јавно и потврдио, као и да га је направила мушка особа која се налазила у истој просторији са господином Микетићем и непознатом женском особом“, стоји у саопштењу БИА.

Додаје се да нико други осим Микетића и осталих учесника у догађају са снимка не може да сноси одговорност за његов настанак као и за његову дистрибуцију.

„Господин Микетић је сам у јавности отворио тему свог снимка и сам мора да сноси последице своје одлуке, зато позивамо и њега и поједине медије да престану са покушајима да у своје политичке игре увуку Безбедносно-информативну агенцију“, наводи се у саопштењу.

Оставите Коментар