Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је Свечаној академији поводом обележавања 120. годишњице од оснивања Одељења за поверљиве полицијске послове и 17 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције.

Свечаности су приствовали и директори страних информативних агенција, државни врх Србије и многи други.

Након што је хор РТС-а отпевао химну „Боже правде“, приказан је и кратак филм о историји Безбедносно-информативне агенције.

Председник Србије Александар Вучић честитао је припадницима БИА празник, а пре него што је кренуо са говором некоме у публици је зазвонио телефон, након чега се председник нашалио рекавши: „Сачекаћу ја за тај телефон, немојте да бринете, код мене у кабинету већа дусциплина него у БИА“.

Он је потом наставио говор:

„Драго ми је што је велики број припадника страних агенција овде са нама јер то говори колико нас поштују. Само кроз заједнички рад можемо да донесемо бољитак нашем народу и земљи. Ја бих ваше и наше задатке поделио у три области, први циљ је да очувамо мир и стабилност у региону, очување за Србију и нашу децу. Друго, морамо да сачувамо нашу независност и независну службу, БИА мора да сарађује са свим страним службама, размењујте искуства, али радите увек за своју Србију. А трећи циљ је да улажемо додатне напоре да и даље повећавамо животни стандард и да не морате да бринете како ћете да прехраните породицу, и кренули смо да радимо на томе повећањем плата. Наставићемо са модернизацијом службе и захвални смо партнерима који нам помажу у томе“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да Србија економски брзо напредује, али је пред земљом тешка политичка и безбедносна ситуација.

„Не само због односа у региону и ситуацији на КиМ, већ и разноврсни и вишеслојни интереси различитих актера великих и моћних земаља који желе да утичу на Србију. Ми ћемо са свима сарађивати, али је наша обавеза да снажимо своју позицију, да јачамо своју независност и да јачамо нашу армију која ће нам гарантовати сигурност и безбедност за наш народ. Очување њене слободе, независности и суверенитета је ваш циљ. Живела слободна и независна Србија“, закључио је Вучић и пожелео им да још успешније обављају посао у будућности.

Директор БИА Братислав Гашић пожелео је присутнима добродошлицу.

„Једну традицију у великом духу наставља Безбедносно- информативна агенција. Наши преци трудили су да одбране наш народ, ми смо наследници врхунских професионалаца и улагали смо доста како бисмо одржали безбедност наше земље. Одговорно тврди јасно смо препознати и уважени у земљи и иностранству. У агенцији смо довели велики број младих, а људи су наша највећа предност. Велику пажњу посвећујемо усавршавању наших запослених. Улажемо у агенцију, изградили нове капацитете и нећемо се на томе зауставити. Желим да наши припадници имају најсавременије услове за обављање својих послова“, рекао је Гашић.

View this post on Instagram

"Moramo da razgovaramo sa svima jer samo zajedničkim radom u savremenom svetu možemo da donesemo boljitak. Naše ciljeve i zadatke podelio bih u tri oblasti. Prvi cilj je očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Da uradimo sve što možemo da to sačuvamo i da garantujem bolju budućnost za Srbiju i našu decu. Drugi cilj je da sačuvamo našu nezavisnost. Srbija je zemlja koja sama donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti. Vi imate jednu službu, jednu zemlju, sarađujte sa svima, ali uvek radite samo za svoju zemlju. Treći cilj je da uložimo dodatne napore da poboljšamo vaše uslove, da ljudi koji rade u službi mogu da izdržavaju svoje porodice, bez brige o egzistencijalnim problemima. Nastavljamo i sa ubrzanim opremanjem službe. Ono što je najvažnije je da ekonomski brzo napredujemo, ali pred nama je izuzetno teška politička i bezbednosna situacija, kao i brojni izazovi sa kojima ćemo morati da se suočimo. Sa svima ćemo da sarađujemo, uvek ćemo hteti da čujemo sve, ali je najvažnije da snažimo svoju poziciju, da jačamo našu armiju da garantujemo sigurnost i bezbednost. Želim vam da da budete čvrsti, hrabri, da vam Srbija bude cilj, čestitam vam jubilej i da još uspešnije obavljate svoj posao. Živela slobodna i nezavisna Srbija!" – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 120. godišnjice od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 17 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Он је истакао да је БИА суштинску и несебичну помоћ у реализацији задатака добила од других државних органа и институција Републике Србије, а посебно је издвојио визионарску улогу председника Србије Александра Вучића који, како је навео, својом политиком мира и развијања добрих односа са међународном заједницом трасира пут ка просперитету.

Он је рекао да ће агенција наставити да брине о грађанима и држави.

„БИА ће наставити да се развија и никоме нећемо дозволити другачије“, рекао је Гашић.

Истакао је да је поносан на сарадњу са МУП-ом, Министарством одбране и са правосудним структурама, као и са осталим државним органима, те навео да један од приоритета Агенције остаје даље јачање саардње са надлежним органима унутар земље.

Оставите Коментар