Република Србија је постала власник 100 одсто акција компаније Аир Сербиа. Kомпаније која је пре једне деценије била руинирани некадашњи гигант са 400 милиона долара дуга, због чега јој је тада и био неопходан поуздан и сигуран стратешки партнер. Србија је закључила финални споразум да држава преузме преосталих 16,42 одсто акција Етихад Аирwаyс у Аир Сербиа, чиме је компанија у потпуности прешла у власништво државе.

И да, то јесте добра вест за нас, што је Драгану Ђиласу, лидеру опозиције, из много разлога тешко разумљиво. Прво, јер не знају како је то имати успешног националног авио превозника који је део националног идентитета, запошљава 1.500 људи и прави профит од око 50 милиона евра, колико се очекује ове године. Такође, да, тада је свакако долазак Етихада била добра вест јер сте уништили компанију до те мере да јој је требала деценија да се опорави од вашег лошег, нестручног управљања.

Етихад ервејз је постао мањински партнер Аир Сербиа 2013. године и у том тренутку одиграо кључну улогу у њеној трансформацији. То је нешто што не бисмо могли да урадимо сами и на томе смо им умногоме захвални. И зато је тада то била добра вест. Сада идемо даље, јер даље можемо сами, а Аир Сербиа наставља да лети до преко 80 дестинација на 4 континента. Етихад ће даље да се развија у складу са својим стратешким правцем.

А слика и прилика ЈАТ-а је слика и прилика ваше власти. Стари Боинзи ЈАТ-а и уништене фабрике. Данас летимо до 87 градова широм света, некада до једва 33.

И да, поносни смо на нашу националну авио-компанију, која ће до краја године превести четири милиона путника. Летимо директно и на далеки исток, и на запад, имамо све већу флоту авиона, позиционирани смо као лидер у региону. Све су то добре вести. За Србију. Не и за Ђиласа. Нека се он спреми за још лоших вести по њега 17. децембра.

Оставите Коментар