Некадашњи амерички председник Бил Клинтон хоспитализован је због инфекције уринарног тракта која се проширила и на крвоток.

Клинтон (75) је хоспитализован у уторак увече у Медицинском центру UCIM у калифорнијском граду Ервајну, због сумње на инфекцију крви, за коју лекари верују да је започела као уринарна инфекција, преноси Ројтерс позивајући се на извештај Си-Ен-Ен-а.

  • Он се опоравља и добре је воље, а захвалан је лекарима, медицинским сестрама и особљу који му пружају одличну негу – саопштио је Ангел Урења, портпарол бившег председника САД.

У саопштењу се наводи да Клинтон остаје у болници ради сталног праћења.

Његов портпарол је објаснио да након два дана лечења, број белих крвних зрнаца код Клинтона опада и да добро реагује на антибиотике.

  • Медицински тим из Калифорније био је у сталној комуникацији са председничким медицинским тимом из Њујорка, укључујући и његовог кардиолога. Надамо се да ће ускоро отићи кући – навео је у саопштењу Урења.

Ци-Ен-Ен преноси и да здравствено стање Клинтона није повезано са претходним срчаним проблемима или Covid-19 инфекцијом.

Клинтон је био председник САД у два мандата, између 1993. и 2000. године.

Оставите Коментар