„Позивам потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић да престане са континуираним изношењем неистина о Министарству унутрашњих послова и раду полицијских службеника зарад својих покушаја привлачења пажње и убирања најситнијих политичких поена.

Шокирана сам неодговорношћу некога ко је народни посланик, а ко већ данима износи апсолутне лажи и прави конструкције на којима би јој позавидели и писци холивудских блокбастера, наносећи без трунке срама штету и угледу институција и угледу државе Србије.

Тепић је и данас наставила са изношењем скандалозних лажи и то целог низа не би ли исконструисала некакву причу о формирању параполиције.

Поменута је најпре некакву иницијативу једне од организација из цивилног сектора за формирање грађанских патрола данас покушала лажно да представи као пројекат Министарства унутрашњих послова. Нити је реч о пројекту МУП-а, нити МУП у истом учествује, нити је штавише МУП било ко контактирао на тему поменуте иницијативе.

Након тога је наставила са изношењем лажних информација да МУП већ сарађује са поменутом организацијом и навела имена неких људи за које тврди да су званични сарадници Министарства. И опет је реч о апсолутно нетачним тврдњама, што је лако проверљиво.

Тепићкина тврдња да то што је неко саветник у једном од на десетине полицијских синдиката доказује да је реч о сараднику МУП-а вероватно најбоље разоткрива и да она пласира свесно и намерно поменуте манипулације.

Као народни посланик Тепићка одлично зна да је слобода синдикалног организовања зајамчена Уставом и да се МУП ни по ком основу не може мешати у организацију ни синдиката, као ни удружења грађана. Да чињеница да сте сарадник неког синдиката или удружења свакако није исто што и сарадник МУП-а сувишно је и објашњавати.

Сума сумарум, Тепићка заправо одлично и сама зна да је све што је данас изговорила само сијасет апсолутних лажи, које је пласирала зарад смишљеног покушаја да обмане јавност Србије “.


Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Биљане Поповић Ивковић

Оставите Коментар