Нина Вујошевић (32), ћерка хирурга-хероја др Миодрага Лазића, после шест година на бироу и два месеца рада на одређено време, добиће стални посао на Клиници за офталмологију у Нишу.

Одмах пошто је у недељу 3. маја у Српском телеграфу објављена прича о томе да Нина, која је студије завршила са просеком 9,7, а докторски испит са чистом десетком, ради на одређено време, реаговало је Министарство здравља и контактирало с њом. Епилог: Нина ће радити на неодређено посао који неизмерно воли.

  • Бескрајно смо захвални Српском телеграфу. Испуњена је моја највећа жеља да ми братаница добије заслужено запослење – каже Љиљана Лазић, сестра доктора Лазића и прави стуб ове породице у тешким данима.

СВЕ СЕ ПРОМЕНИЛО

Она је уверена да ништа није случајно, па ни чињеница да је један једини пост на њеном Фејсбук профилу ствари променио из корена.

  • Као да ми је мој брат Миша одозго рекао шта да радим. Ви сте видели шта сам написала и ето, сада ми јављате лепе вести. Миша је био велики верник, ја не, али ово што се десило је заиста право божје чудо – уверена је Љиљана.

Додаје да цела породица Лазић у себи носи ген борбености и праведности, али да њен брат није желео да ургира за ћерку. Сада јој је, каже, упркос свему, срце пуно јер је Нина, која је од избијања епидемије короне стала на прву линију одбране, њена мезимица.

  • Без обзира на то што код куће има двоје мале деце, Милу (4) и Вука (7), није јој пало на памет да одсуствује с посла у време короне. Само три дана после очеве смрти вратила се на клинику. Наследила је његове најбоље особине, крв није вода, и ми смо бескрајно поносни на њу – каже Љиљана.

Она напомиње да јој је драго што је са највишег места препозната Нинина стручност.

  • Бар толико смо дуговали доктору Лази, кад он већ за живота није хтео да искористи свој огромни утицај – прича хирургова сестра, која и даље не може да прихвати да њеног брата више нема.

БИЋЕ ОДЛИКОВАН

Подсетимо, легендарни др Миодраг Лазић преминуо је 14. априла од короне. Не желећи да напусти своје пацијенте, мада је спадао у ризичну групу, остао је уз њих до краја. Вест о његовој смрти потесла је и народ у Крајини и Републици Српској, где је током рата урадио чак 12.000 операција. На националост рањеника никада није гледао, па се тако потресним речима од свог спасиоца опростио и ратни командант Хрватског већа одбране Нико Лозанчић.

Иницијативу Српског телеграфа да буде постхумно одликован подржао је председник Србије Александар Вучић.

Унучићи били дедини љубимци

Нинина дечица, Мила (4) и Вук (7), била су докторови мезимци. Обасипао их је пажњом и љубављу, па су чак морали да га упозоре да престане да им купује поклоне јер је стан већ постајао тесан за све играчке, посведочио је његов сестрић Чедомир, син Љиљане Лазић.

Докторирала с десетком

  • Нина је завршила медицину с просеком 9,7
  • 2014. уписала докторске студије и завршила их са просеком 10
  • 2015. добила стипендију Министарства за науку
  • 2019. уписала специјализацију, коју јој плаћа мајка Биљана
  • на клиници у Нишу радила на одређено време

Милан Јовановић

Оставите Коментар