Моника Левински, која је својевремено понела неславну титулу најпознатије љубавнице на свету, изјавила је да је улога бившег председника САД Била Клинтона у њиховој афери била „потпуно неприкладна“.

  • Важно је запамтити да никада није ни требало да дођемо у ситуацију где је пристанак на однос питање. Тако да је било крајње неприкладно. Он је био најмоћнији човек, мој шеф, имао је 49 година, а мени је било 22, тек сам дипломирала на колеџу. У тим годинама мислим да нисам уопште могла да разумем однос моћи, као што сада то разазнајем врло јасно у 48. години – поручила је Левински у емисији Џејка Тапера на Си-Ен-Ен-у.

Левински се поново нашла у центру пажње пошто је њена прича сада испричана и кроз серију „Импичмент: Америчка крими прича“. Она је радила као продуцент и истиче да се у серији могу видети неки аспекти Била Клинтона које раније нисмо имали прилике да уочимо.

Током година Клинтон се није много освртао на ову аферу због које је чак покренут и његов опозив.

Импичмент је преживео и, чини се, наставио да живи нормалним животом док се Левински све време мучила да скине љагу са свог имена.

У једној изјави 2018. године, бивши председник се невешто бранио и рекао да јој не дугује извињење.

  • Не, не, никада нисам разговарао са њом, али више пута сам јавно рекао да ми је жао. То је веома различито. Извињење је било јавно – рекао је тада.

Клинтон је касније признао да му одбрана није била баш најбоља и да се осећао ужасно што је афера дефинисала живот Монике Левински.

Што се тиче њеног личног приказа у серији, Левински је навела да јој је важно да емисија не прикаже фотошоповану верзију њеног живота.

  • Осећала сам да не треба да будем повлашћена као продуцент, и да уопште не треба да будем повлашћена. Мислим да је важно предузети одговорност за грешке, а ја сам напорно радила да прођем кроз све то – поручила је.

Левински је постала позната захваљујући афери са Клинтоном, а сада ради као активисткиња против малтретирања и злостављања на друштвеним мрежама.

Наташа Павловић

Оставите Коментар