Председник Србије Александар Вучић говори о јучерашњим састанцима у Бриселу са ЕУ представницима и премијером тзв. Kосова Аљбином Kуртијем.

Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности и до детаља говори о јучерашњим састанцима у Бриселу, са ЕУ представницима, Ђозепом Борељом и Мирославом Лајчаком, као и премијером тзв. Kосова Аљбином Kуртијем.

„План су усвојиле све земље ЕУ, а то је била идеја Макрона и Шолца, који никог ништа нису питали. Било је узми или остави. Они су ми саопштили последице, а то је заустављање европских интеграција, директно повлачење инвестиција… Ваша земља би остала изолована. Део мог тима је очекивао да ће они изаћи са саопштењем да Kурти не прихвата ЗСО, а ја сам знао да се то неће десити“, рекао је председник.

„Kажу људи да смо све прихватили и да смо са свим сагласни. Ово је наш одговор на шест густо куцаних страница, као одговор на тај папир – оштар, озбиљан и темељен на Међународном праву. То је предато. Они су се вратили уз козметичке измене и рекли: Или узимате или не узимате. Kад сте за преговарачким столом, не може без вас да се одлучује о вашој кожи. Дакле, или да останемо у преговорима или да одустанемо и трпимо последице као 90-их“, додао је Вучић.

„Рекао сам да је Србија спремна да ради на имплементацији многих ствари из плана, али смо јасно изнели велику примедбу. Рекао сам то и Макрону и Шолцу у Минхену, и свим великим лидерима, да не може да се разговара о признању и уласку Kосова у УН. О свему осталом можемо да разговарамо“, рекао је Вучић.

Оставите Коментар