Украјина је свих протеклих осам година под америчком спољном управом. Тако ствари стоје и 35-ог дана руске специјалне војне операције.

Вашингтону одговара да рат у Украјини што дуже траје и зато су украјински генералштав навукли на нове самоубиствене потезе.

Руси и снаге двеју донбаских република увелико се са севера и истока приближавају украјинским јединицама око Славјанска и Краматорска и тешко да их нешто може спречити да их затворе у „котао“.

У „котлу“ ће се наћи и јединице кијесвког режима које држе јужни део његовог „донбаског фронта“. Јер, Руси надиру поред Гуљајпоља и Угљедара,  са задатком да затворе Украјинце код Покровска.

Кијев је на свом „донбаском фронту држао око 40.000 својих најбољих бораца. Али, уместо да их извуче и сачува за наставак рата, по америчком налогу се одлучио за „битку битака“!

Штавише, већ полуопкољенима спреман је да у помоћ пошаље још 40.000 својих војника. Све што нешто вреди у Запорошкој и Дњепропетровској области.

Ако се не уплаши у последњем моменту, Кијев ће у „битку битака“ убацити 40.000+40.000 војника. Дакле: половину свега (не раћунајући `територијалце`) што Украјинци имају под оружјем, односно – више него што многе армије у Европи и свету имају укупно војника.

Међутим, „битку битака“ могу добити само чудом, а чуда – неће бити.

Русија ће у битку убацити приближно толико војника, али она има апсолутну доминацију у авијацији и високопрецизном наоружању. 

Оставите Коментар