Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је недавно преузео овај ресор, поручио је јуче да ће МУП сазнати ко је и зашто прислушкивао председника Србије Александра Вучића, о чему је сам председник пре пар дана проговорио у јавности. А посланик СНС-а Владимир Ђукановић у изјави за Alo.rs изнео уверење да је председника све до недавно заправо прислушкивала сама полиција, те да Вулин хитно треба да спроведе истрагу у свом министарству и похапси све налогодавце и извршиоце који су, шпијунирајући председника, каже, буквално извршили државни удар.

Вулин је, након Вучићеве изјаве да је неко прислушкивао његове разговоре чак годину и по дана, казао да је то председник изнео у јавност зато што је дошао до одређених поузданих сазнања.

  • Надлежне службе се баве случајем, доћи ћемо до истине, а правосудни органи ће одрадити своје. На нама је да учинимо да се то више не деси. Рано је да причамо о томе шта је био циљ прислушкивања председника, али сигурно да није било речи о доброј намери – казао је Вулин за ТВ „Прва“ .
  • Имам одређена језива сазнања да су председника прислушкивали људи из наших безбедносних структура, конкретно, ради се о појединим људима из полиције. Њихова имена морају што пре да се сазнају, а такође они морају бити одмах и ухапшени и осуђени. Битно је утврдити ко им је био налогодавац и шта су имали за крајњи циљ. То што је рађено невероватно је опасно, информације су цуриле и злоупотребљаване су. Много је оних који су још увек на положају и још увек су изузетно опасни. Ово је заиста државни удар и ја молим МУП и Тужилаштво да хитно реагују – навео је Ђукановић напомињући и да смо у ову ситуацију дошли јер скупштински Одбор за контролу служби безбедности који надзире и БИА и ВБА нема надлежности да мотри и на полицију, која је, закључује, потпуно неконтролисана.

Подсетимо, Вучић је, говорећи о прислушкивању, рекао да је било чудних ствари које не смеју да се догађају.

  • Као што је реч о неморалним стварима, реч је и о противзаконитим стварима. За то да сам прислушкиван ја имам доказе. Имам сопствене снимљене разговоре јер су неки мислили да то могу да избришу, да сакрију. Али немојте да сметнете с ума да када имате овакву подршку народа, постоји велики број људи који хоће часно и професионално да раде свој посао и да на такве ствари неће да пристају. Тако да верујем да ће надлежни органи то да испитају и да ће, уколико је било недвосмисленог кршења закона, они који су закон кршили да за то и одговарају – рекао је Вучић додајући да зна ко стоји иза афере и колико то већ траје.
  • Не знам директно имена људи који су ме слушали. Али да, мислим да знам ко стоји иза тога. Ја нисам од људи који ће пасионирано да се баве осветама, ја разумем како то изгледа и све ми је јасно. То за мене није ништа посебно – закључио је Вучић.

Прислушкивана и председникова породица

Према Ђукановићевим сазнањима, председник Србије Александар Вучић прислушкиван је заједно са његовим најближим сарадницима, па чак и члановима породице.

Ј. Ђ.

Оставите Коментар