ОДЛУKА америчког државног тужиоца да оконча кривично гоњење Трамповог бившег саветника за националну безбедност, генерала Мајкла Флина, више је од победе његове администрације над политичким противницима и још један доказ да је целокупна „истрага о руској завери“ једна од великих лажи.

Можда је још важније што је ново руководство америчких структура власти отворило архиве својих претходника из којих јасно произлази неколико непријатних закључака за оне који верују у америчке снаге безбедности и правосудни систем.

Прво, показало се да су ФБИ и сви организатори истраге о (Трамповој) „руској завери“ од самог почетка знали да нема завере и да ударају на апсолутно невину особу само како би истрагу против Трампове администрације могли да наставе.

Друго, испоставља се да су и сам Барак Обама и Џо Бајден, као и други из тадашње одлазеће председничке администрације, били упућени у целу игру и да су подржавали илегалну истрагу како би спречили да Трамп буде легално изабран.

Може се претпоставити да ће се истрага о „руској завери“ завршити Бајденовим фијаском на председничким изборима, а ако он и Обама не буду имали доста среће – обојица би се могла наћи у затвору заједно са целим пантеоном америчких шпијунских и контраобавештајних структура.

Радило се о покушају државног удара који је изведен под изговором осујећивања „руског агента“ да уђе у Белу кућу (а организатори су сигурно знали да није агент). То ће за високе америчке безбедносне званичнике бити додатна отежавајућа околност.

Британски лист Тхе Тимес не скреће тек тако пажњу на чињеницу да Трамп очито није спреман да се задовољи ослобађањем генерала Флина.

Сада може доћи до преусмеравања истраге на Обамине снаге безбедности. У финишу америчке председничке кампање.

Kључну оптужбу је Трамп већ обзнанио преко Твитера, указавши да су Обама и Бајден били умешани у заверу срачунату на свргавање његове администрације.

Претходно је истрага Министарства правде дошла до закључка да су агенти ФБИ малтретирали Флина „без икаквог легитимног истражног основа“.

Амерички медији пишу да је бивши специјални тужилац Роберт Малер ишао тако далеко да је Флину претио да ће и њега и сина му довести до финансијског уништења.

Има индиција да је Барак Обама вероватно лично учествовао у завери.

Могуће је да су сам Обама, његово окружење и представници дубоке државе унутар америчких снага безбедности заједно припремили план пуча, заједно ставили под илегални надзор политичке противнике, односно Трампов изборни штаб и његове саветнике, и да су заједно настојали да га спрече да преузме функцију председника САД.

Ово потврђује Трампова подозрења да је Обама користио снаге безбедности за праћење и саботажу његове изборне кампање.

Све у свему, ако то буде налагао развој политичке ситуације, Обама, Бајден и целокупно руководство америчких тајних агенција могу бити изведени пред суд. Бар да сведоче поводом „покушаја државног удара“.

Сам удар може постати једна од главних тема изборне кампање у САД.

Демократска странка се можда неће опоравити од овог скандала у текућем изборном циклусу.

--

Leave a Reply