„Видео сам овај филм и раније“, рекао је бивши банкар позивајући се на DeFi.

Revolution Populi је објавио један слој блокчејн решења за који оснивачки тим верује да би могао да се користи као клириншка кућа за крипто и традиционалне финансијске трансакције.

Протокол се понавља кроз делегирани консензус о доказима о улозима који користи ЕОС, а који запошљава 21 произвођача блокова. Револуција Попули свој консензус назива rdPOS, где ‘r’ значи случајно. Број произвођача блокова се повећава на 63, а 21 чвор се насумично бира као произвођачи блокова за сваки круг. Тим верује да ово подешавање омогућава брзину уз очување довољне децентрализације.

Роб Росентал, извршни директор компаније који је провео 19 година у компанији Голдман Сакс пре него што је започео овај најновији подухват. Он верује да је DeFi сцена реприза финансијске кризе 2008: “Гледао сам овај филм и раније, а тржишта DeFi видим на исти начин као оно што се догодило ЦДС-у [замена кредитног стања]. То ће се догодити. Требала је једна лоша друга да сруши читав финансијски систем. ”

Росентал верује да њихово решење може спасити DeFi од „одређеног заборава“. Рекао је да је решење привукло велику пажњу традиционалних финансија, као и да може поједноставити вођење евиденције и смањити повезане трошкове. Росентал је рекао да је његов тим дизајнирао „децентрализовану клириншку кућу“, која је у суштини децентрализована „база података са дискретним дозволама“, где „свако поседује и контролише своје податке“:

„Две су ствари шта је клириншка кућа. Један једноставан инструмент вођења евиденције и два, што је најважније, гарантни фонд. […] Поврх тога можете имати слој два који овај слој може користити за чување атомских записа. “ Поред тога, овај гарантни фонд пружао би добављачима ликвидности „стварни принос“ који се генерише трансакционим трошковима повезаним са трговинским поравнањима:

„Можете да уплатите депозит и зарадите принос како се трговање поравна, а то је успут, стварни принос. То је попут стварног приноса, што значи да зарађујете. Једном када се трговина поравна и поравнање те трговине са собом носи неке мале трансакционе трошкове и трансакционе накнаде, тако да се накнаде уствари генеришу. А депоненти добијају део тих накнада “. Традиционалне компаније за финансијске услуге често су избегавале употребу јавних блок-ланаца; уместо тога своју пажњу усредсредили су на дозвољене опције попут Hiperledger Fabric, Corde или Kuorum – приватне виљушке Etheruema (ЕТХ). Инхерентно неповерење јавних ланаца у великој мери произилази из два фактора, уочене повезаности са незаконитим активностима и бриге о очувању приватности.

Међутим, Росентал је сматрао да је ово део проблема – не можете се оженити са два концепта децентрализованом књигом са централизацијом: „Ц“ у ЦБДЦ значи Централ, „Д“ у ДЛТ значи дистрибуирана или децентрализована. Не можете да се венчате са то двоје, бар не интерно “. Рекао је да су многи банкари са којима је разговарао о његовом приступу били пријемчиви. Према његовом мишљењу, банке немају проблем са децентрализованим „првим слојем“ пер се, али имају проблем с тим што је „слој један“ у власништву владе или конкурента. Росентал је рекао да ће, иако ће њихово решење бити децентрализовани јавни blockchain, неки подаци морати остати приватни.

Оставите Коментар