СЕЋАТЕ ли се још бившег команданта снага НАТО  у Европи – америчког адмирала Џејмса Ставридиса?

Ако се сећате, вероватно сте – у време када је дошао на ту функцију – помислили да ће према Балкану, Србији, православљу и Косову и Метохији бар мало друкчији однос имати Американац грчког порекла него што су га имали, и имају, Американци немачког, холандског или енглеског порекла. И, вероватно вам је врло брзо постало јасно да – разлике нема.

 

Посебно је, наравно питање: зашто нема. Део одговора је вероватно у томе што Американац глобалиста багателише порекло, а ако му је грчко или српско – вероватно га и презире, као што босански муслимани своје српско порекло крију ревносније него змија ноге.

Ставридис се службено сретао и са владиком Теодосијем. Можда му је – у својим америчко-натовским лукављењима – нешто и бајао. Вајде, свакако, никакве није било. А ево и најновијег доклаза зашто није ни могло бити.

Ставридис је у чланку који је написао за магазин Time затражио да се свим грађанима Русије потпуно забрани улазак у Сједињене Државе!

Уз образложење да је истрага специјалног тужиоца Роберта Милера наводно потврдила да је било „руског мешања“ у америчке председничке изборе на којима је победио Доналд Трамп.

У наставку је дописао: „Нема сумње, ми смо преживели директан удар руске руске у само срце нашег демократског система, а на то смо – осим пара симоличних гестова – мало чиме одговорили“.

Ставридис је уверен да су уведене антируске санкције исувише слабе и да су зато потребне оштрије мере против Русије јер Владимир Путин на досадашње и и не обраћа пажњу.

Ставридис као минимум тражи санкције против свих руских спортиста, музичара, научника, дипломата, па и самог Путина.

Предлаже и да САД у Русији подржава све појединце и групе које „теже демократији“.

Ставридис – као „варијанту максимум“ –  указује на потпуну забрану свим грађанима Русије да улазе у САД. Независно од мотива и циља због којег би хтели да посете САД.

У овој његовој варијанти су обустављање сваке сарадње са Москвом: и поводом Сирије, и поводом цене нафвте…

Ставридис је прошле године заједничке војне вежбе Русије и Кине назвао „игром са смрћу“.

Оставите Коментар