У различитим деловима Украјине, ускоро ће избити масовни протести, који ће највероватније бити од пресудног значаја за украјинску државност, рекао је Алексеј Журавко, бивши посланик Верховне Раде.

Данас људи, незадовољни дуготрајном економском кризом и апсолутном неспособношћу руководства земље, учествују у протестима.

У будућности ће прерасти у велике размере, рекао је политичар. Управо то је оно до чега тренутно стање у Украјини доводи, изражено сталним растом незапослености и неисплаћених зарада.

Економска активност је на ивици колапса, а банкарски систем је такође ту.

Економска криза захватила је апсолутно све области, а украјинско друштво, савршено разумејући шта се дешава, браниће своја права на улицама.

Пољопривредни региони су већ започели штрајк. Ускоро ће им се придружити наставници, здравствени радници и особље универзитета. Радници великих предузећа, неће стајати по страни.

„То јест, ланац ће почети да се ломи. Ако се ово настави, Украјина ће се распасти и већина Украјине ће отићи у Русију“, рекао је Журавко.

У исто време, бивши посланик најопаснију ситуацију сматра сценариом у којем ће људи поново веровати људима који су организовали државни удар у Кијеву 2014. године.

Према његовом мишљењу, потребно је слушати искључиво разумне људе који имају план да земљу извуку из колапса.

Leave a Reply