Бивши председник Борис Тадић коначно је нашао нови посао! Како открива Курир, он је упловио у озбиљан бизнис, и то као сарадник познатог кинеског милијардера Лу Ђунћинга.

Фото: Tojoy Group
Фото: Tojoy Group

Веза из времена власти

Тадић је, наиме, ухлебљење нашао у Луовој компанији „ТоЈоy“, која важи за највећу предузетничку платформу у Кини и бави се најразличитијим областима бизниса – од туризма, забаве и одевања па све до продаје луксузне и врло скупе кафе од мачјег измета.

Наш извор каже да је Тадић још током мандата шефа државе успоставио ову кинеску везу, али да је она знатно ојачала тек након истека његовог мандата.

– Бизнисмен Лу за своју мрежу окупља управо бивше председнике и премијере и он је прошле године и долазио у Београд, где се састајао с Тадићем. Након тога је Тадић боравио у Кини и био је Луов гост у Пекингу и Шангају. Успоставили су баш добру сарадњу – прича наш саговорник.

Како објашњава, Тадићева десна рука у послу с Кинезима је његова дугогодишња секретарица Вања Теиновић.

Повео и секретарицу

– Она сад ради и у странци и важи за одану сарадницу. Веома му је важна за овај посао, тако да је она обавезан сапутник на сваком његовом путу у Кину – открива извор Курира и додаје да је Тадићу овај посао добродошао јер му на пољу политике више не цветају руже као некада.

Такође, утицајни милијардер из Кине послужио је Тадићу и као улазница за високу позицију у Глобалној конфедерацији привредних комора (GCCC), економској организацији коју је покренуо управо Лу са циљем да утиче на светске економске токове. На званичном сајту конфедерације наводи се да је Тадић члан сталног комитета GCCC, са званичном функцијом континентални председник источноевропске конфедерације.

Фото: kurir.rs
Фото: kurir.rs

Колико Тадић зарађује на новом послу, засад је непознато, јер из компаније „ТоЈоy“ нису одговарали на наша питања. Остало је непознато и каква су тачно задужења бившег председника Србије. Ни Тадић није одговарао на наша питања.