Хуман си за Kурде, а учествовао си у убијању српских цивила и деце!

Масимо Далема левичар и премијер Италије током бомбардовања Србије изразио је своју забринутост поводом војне интервенције Турске у Сирији због угрожености курдских цивила.

Убрзо након изјаве за италијанске медије на друштвеним мрежама се појавила фотографија која подсећа Масима Далему на његову „хуманост“ током НАТО агресије на Србију 1999. године.

Далема је бивши новинар који је најпознатији по томе што је био педесет и трећи премијер Италије и владао је у периоду од 1998. до 2000. године, када је подржао НАТО агресију на Србију, која је у том периоду спроводила анти-терористичке акције против велико-албанске организације УЧK на Kосову и Метохији.

Тадашња левичарска влада Италије је поред страственог подржавања НАТО бомбардовања, понудила је своје писте за авионе северно-атлантске алијансе.

Након изјаве да је забринут за живот курдских цивила, Далему је сачекало непријатно изненађења. Стефано Павези функционер италијанске, Лиге странке Матеа Салвинија подсетио је бившег премијера колико је био хуман 1999. године са фотографијом бомбардованог Београда.

„Ергодан бомбардује и наше вредности не само Kурде. Рече онај који је бомбардовао Београд 1999. године“ написао је Павези на својој Фејсбук страници уз натпис „бомбашке вредности левице“, а фотографија се брзо раширила друштвеним мрежама.

Leave a Reply