Случај нестанка двогодишње Данке за Вечерњи лист коментирао је Владимир Савић, бивши припадник МУП-а Србије, који је 2019., са својим колегама, ријешио случај отмице те је, пронашавши га након вишедневне потраге, спасио живот ђетету које се нашло у канџама педофила, тзв. Малчанског берберина.

„Ово није први пут да у Бору нестаје дијете, у том се крају често дешавају монструозни злочини. На темељу дугогодишњег искуства, које сам стекао радећи у МУП-у, на рјешавању случајева крвних и сексуалних деликата, особно имам три могуће верзије везане за случај нестанка двогодишње Данке Илић – прва верзија је повезана с педофилијом, друга с ритуалним обредима влашке магије, а трећа укључује могућност да су родитељи ђевојчице суђеловали у њеном нестанку“, каже Владимир Савић, бивши припадник МУП-а Србије, који је 2019., са својим колегама, ријешио случај отмице те је, пронашавши га након вишедневне потраге, спасио живот ђетету које се нашло у канџама педофила, тзв. Малчанског берберина. Због тог је подвига Савић прије четири године добио и признање те је проглашен особом 2019. године.

На темељу свих до сада објављених информација у медијима, за Вечерњи лист прокоментирао је случај нестанка двогодишње ђевојчице Данке, којој се у уторак, око 13 сати, у насељу Бањско Поље изгубио сваки траг. Тај потресни догађај згрозио је читаву регију те је на ноге подигао српску полицију, горску службу спашавања, војску и псе трагаче, а у зрак су се дигли и бројни дронови. Нажалост, сви досадашњи покушаји да се дијете нађе нису уродили плодом.

„Полиција ради на темељу индиција које укључују различите могуће верзије догађаја, а што је више тих верзија, то је лакше ‘повезати конце’ и пронаћи трагове. Kако сам рекао, у конкретном случају мале Данке Илић, особно имам три могуће верзије. Прву верзију, да је овај трагичан догађај повезан с педофилијом, на својеврстан начин потврђује јучерашња акција полиције у којој су, дан након објаве да је ђевојчица нестала, похапшени бројни педофили у неколико градова у Србији, а међу њима и неколицина из Бора и 20 километара удаљеног Зајечара. У акцији ‘Армагедон’, која је трајног карактера те је усмјерена на сузбијање педофилије на територији Републике Србије, јучер је ухићена група педофила који су злостављали ђецу од три до 14 година“, каже нам Савић.

Друга верзија коју, као бивши припадник МУП-а, специјализиран за крвне и сексуалне деликте, не би искључио везана је, како каже, за ритуалне обреде влашке магије. У прилог томе, подсјећа и на трагичан случај који се недавно догодио у Новом Саду, када су млади родитељи, припадници секте, убили двоје своје ђеце, а потом су починили самоубојство, бацивши се с небодера.

„Kао што сам рекао, ово није први пут да у Бору нестају ђеца, прије годину дана такођер смо имали нестанак малодобне особе, тада се радило о отмици. Надаље, прије неких пола године у Мајданпеку, који је недалеко од Бора, догодио се монструозан злочин. Након првобитно објављене вијести да јој је супруг погинуо у прометној несрећи, читава је Србија жалила једну младу, самохрану мајку, све док истина није изашла на виђели. Наиме, утврђено је да је управо та удовица, за коју се чак прикупљала и помоћ, са својим љубавником, иначе најбољим пријатељем њена супруга, те још једном малољетном особом, суђеловала у убојству. Њена су супруга насмрт претукли, а потом су га у аутомобилу гурнули с литице како би се чинило да је погинуо несретним случајем.

Желим рећи да Бор, Зајечар и Мајданпек имају један заједнички називник, а то је влашка магија, која се, уз Wооду магију, сматра једном од најјачих на свијету. У том крају и данас ‘оперирају’ разне видовњакиње и гатаре, раде се ритуали у које људи вјерују и у 21. стољећу, па се тако и 2008 године, у источној Србији, у селу Јабуковац, догодио злочин. Повратник из иноземства, увјерен да му цијело село ради црну магију, побио је 14 или 15 људи“, поручује Савић, наглашавајући како је ријеч о врло специфичној средини, што, како тврди, такођер треба узети у обзир.

Трећа верзија коју Савић наводи укључује могућност да су родитељи малене Данке, на неки начин, суђеловали у овом догађају. Сматра да мајка, не одговоривши на тзв. „златна питања криминалистике“, није истражитељима открила цијелу истину о догађају коме је свједочила, због чега, према информацијама које су објављене у медијима, сумња да мајка ђевојчице нешто крије.

Оставите Коментар