Русија има довољно војне моћи да елиминише Велику Британију за неколико минута без употребе нуклеарних ракетних система, изјавио је бивши шеф израелске обавештајне службе Натив Јаков Kедми.

Према речима војног експерта, у случају сукоба са Британијом, која активно подржава антируску идеологију Запада, Русија нема потребе да користи стратешко оружје, попут најновијих интерконтиненталних балистичких ракета Сармат. У овом случају биће довољно оно тактичко оружје које стане на једну подморницу, напоменуо је он.

  • Сармат је исувише добро оружје да га Русија троши на Велику Британију. Уопште јој не треба нуклеарно оружје. Довољан је један или један и по рафал вишенаменске подморнице Цирконима – и отприлике 50-60 електрана у Британији ће престати да постоји за десет минута. И цела Велика Британија ће се вратити у камено доба. За десет минута! – рекао је Kедми у интервјуу за ФБА „Економија данас“.

Kедми каже да се нуклеарно оружје користи само против другог нуклеарног оружја.

Kедми је додао да је Русија способна да уништи неколико подморница Уједињеног Kраљевства нуклеарним оружјем, чак и конвенционалним средствима. Да би се сама Велика Британија избацила из игре, биће довољно неколико десетина мање озбиљних пројектила, посебно хиперсоничних Циркона, додао је стручњак.

Оставите Коментар