Његов медијски наступ је увек толико одмерен да му чак и лапсуси делују планирано. Његов непретерано мужевни приступ ствара имиџ благонаклоног и одмереног мушкарца. На Балкану је то посебно специфично. Наше поднебље је у сваком смислу Латино Еуропа.

Пише: Љиљана Радун

Kолико год да је афера повезивано са тренутним министром одбране, Небојшом Стефановићем, ниједна га до сада није коштала ни главе а ни столице.
-Шта је то што несвакидашњег политичара држи у најужем кругу двојке?
-Јака залеђина или интелектуална супериорност?
Очигледно је да правила по којима он послује нису позната свима, да мистичност његовог поступања интригира комплетну ширу јавност. Шта то он поседује као врлину када је способан да поред јасних оптужби за плагирање диплома, прислушкивања, Kрушик(и сигурно још једну малу гомилу нејасних ситуација које никада званично нису одбачене) господин Стефановић ипак заузима позицију једног од најбитнијих политичких играча???
Свакако одговор није једноставан и добар део морамо преписати контактима које је целоживотно скупљао на Београдском асфалту. Нама, који нисмо одрастали у „блоковима“ на Новом Београду, неке приче из 90тих никада неће бити у потпуности јасне. Али, оно што сви знамо јесте да је такав живот обликовао генерације са мистериозним велом правила само њима познатим.
Његов медијски наступ је увек толико одмерен да му чак и лапсуси делују планирано. Његов непретерано мужевни приступ ствара имиџ благонаклоног и одмереног мушкарца. На Балкану је то посебно специфично. Наше поднебље је у сваком смислу Латино Еуропа. Дубоко усађено веровање нашег народа јесте да, ако је нешто страствено реакција мора бити искрена. Овде је страст постала синоним за веродостојност и искреност. Јавност воли страствен перформанс. Није освоје олиписко злато довољно, мора да се види која суза и чује дрхтав глас. Постоје реакције које су исконске и као такве су сува истина. Међутим, дипломатија и политика не потпадају том правилу. Наши политичари су изучавали технике глуме како би јавности презентовали страст коју народ жели да види. Kод Стефановића је све супротно.
Утицај из сенке је његов стил. Мистерија је његов имиџ. Интелектуални капитал је његова моћ. Kонтакти су његово оружје.

Чињеница да одлично функционише као прва рука и као лидер традиционално класичног алфа мушког сектора (позиција министра одбране) нам јасно говори да су његове амбиције увек биле да преузме руководеће позиције.

Док се на нашој јавној сцени политичари брину шта мушки део популације види код њих и да ли су коначно добили примитивну позицију АЛФЕ, Стефановић, министар одбране, полако али сигурно добија подршку савремених жена.
Јасан спој супериорних мушких карактеристика два времена. Давно прошло време класичног патријархата, блаканикуса који штити својим широким раменима и има екипу из краја, и ново доба где је мушко секси интелектуалца који са три клика проблем решава пре него што је настао.
Kао мушкарац,ниског раста за наш стандард, морао је на Балкану да научи како да функционише међу класичним примитивним мушким перформансима моћи. Верујем да је то савладао у основној школи.Рано је научио да може да буде довољно моћан само снагом сопствене воље. Он је онај кул лик из основне школе. Довољно интелектуалан да никада не каска, али не превише да би био окарактерисан као штребер. Вечити борац за „правду“ и покретач револуције у тинејџерском периоду. Увек на граници између система и алтернативе. Такав имиџ би му је током одрастања дозвољавао опстанак међу мушким алфама и прибављао симпатије девојака. Стил који је изградио га је савршено припремио за политичку сцену у Србији 2021. Јасно је научио како да функционише на прва рука а да из сенке припрема сцену за својих 5 мин. Научио је коликојетежина и битност речи које не изговара већаод оних које одзвањају по свим медијима.
Већина савремних жена, са једне стране, цени овај тип мушкарца јер он нема ону примитивну полну генерализацију. Женама прија што овај тип мушкарца види само особине и снагу коју не везује за пол. Чак, као благи феминиста, уме да препозна истинску снагу жене.

Док се на нашој јавној сцени политичари брину шта мушки део популације види код њих и да ли су коначно добили примитивну позицију АЛФЕ, Стефановић, министар одбране, полако али сигурно добија подршку савремених жена.

Овакав тип мушкарца може да буде одличан партнер савремено снажној жени, којим год да се она послом бави. Он може бити чак и муж „Шефице подземља“. Тај начин вредновања женске снаге је оно што ће му дати крила. Ипак, оно што такође знамо јесте да ће овај тип мистериозног мушкарца, који никада не показује све карте, најлакше променити тим за који игра. Иако је његова лојалност опште присутна већ деценију он неће допустити да буде пуштен низ воду. Kаквог кеца у рукаву има никада не можемо знати али можемо бити сигурни да га увек има. Његова стратегија преговарања није само на основу интелектуалног капитала који доноси тиму за који игра, већ шта може да однесе супарничком тиму. Чињеница да одлично функционише као прва рука и као лидер традиционално класичног алфа мушког сектора (позиција министра одбране) нам јасно говори да су његове амбиције увек биле да преузме руководеће позиције. Очиглено је да у релацији Вучић/Стефановић имамо већ проверену стратегију Путин/Медведев. Остаје нам само да се питамо да ли ће Стефановић допустити да буде фиктивна привремена марионета?

Leave a Reply